Plan for friluftslivets ferdselsårer er et virkemiddel for å identifisere, ivareta og utvikle stier, turveier, løyper og leder som er viktige for vår utøvelse av friluftsliv. For å kunne tilrettelegge for et godt tilbud av ferdselsårer for friluftslivet er det viktig at kommunene har kunnskap om hvilke ferdselsårer de har, hvilke behov de dekker og hvordan de kan utvikles på en bærekraftig måte for å skape mer aktivitet. Utvikling av ferdselsårene kan være alt fra å etablere rundturer, synliggjøre attraktive turmål, vedlikeholde gamle og tilrettelegge nye ferdselsårer, og å skilte og merke disse.

Første fase i dette arbeidet er å innhente informasjon om det som pr i dag finnes av stier, turveier og leder i kommunen, samt å få en oversikt over om det er noen som har påtatt seg vedlikeholdsansvar for opparbeide ferdselsårer.

I dette arbeidet trenger kommunen hjelp fra frivillige lag og foreninger for å kartlegge mangfoldet av ferdselsårer som finnes i kommunen.

Herøy kommune ber om konkret tilbakemelding på følgende spørsmål:

  1. Hvilke viktige stier, turveier, løyper og leder innenfor det geografiske området som foreningen omfatter kjenner dere til?
  2. Er disse ferdselsårene merket og skiltet på tilfredsstillende måte?
  3. Kjenner dere til om det er noen som har påtatt seg vedlikeholdsansvaret for disse ferdselsårene?
  4. Har dere forslag til nye ferdselsårer som kan komme befolkningen til gode?

Ta gjerne kontakt med frisklivskoordinator Mari Haave Dvergsdal i kommunen hvis dere har spørsmål angående dette arbeidet. For å sikre god fremdrift i planarbeidet ber vi om tilbakemelding innen 1. april 2021.

Innspill skal sendes til post@heroy-no.kommune.no  Merkes med «innspill til plan for friluftslivets ferdselsårer»