Siden 2009 har Telenor, sammen med hundrevis av idrettslag, samlet inn og resirkulert over 600.000 mobiler i Norges største miljøkampanje «Brukt Mobil – Nye Muligheter». Med kr. 30,- til lagene per mobil utgjør dette viktige inntekter til idretten. 

Herøys jentelag (13) ønsker å gjøre en dugnadsinnsats for å få inn penger i klubbkassa og onsdag kommer de rundt og samler inn gamle og utrangerte mobiltelefoner. Med denne innsatsen gjør de et løft for miljøet samtidig som de får inn penger i klubbkassa.

Hva skjer med personlig innhold på mobilen?
Alle som gir fra seg en mobiltelefon blir bedt om å fjerne SIM-kort. Gjenglemte SIM-kort tas ut og makuleres. Mobiltelefonen blir tilbakesatt til fabrikkinnstilling (factotory reset) slik at ingen personlig informasjon ligger igjen på telefonen. 

Hvorfor resikulere mobiltelefoner
Resirkulering gjennom returprogrammet gjør at bedrifter og privatpersoner kan bidra til å redusere behovet for produksjon av nye mobiltelefoner og ressurskrevende ny utvinning av metaller og mineraler det er knapphet på. Over 90 prosent av materialene i en mobiltelefon kan brukes på nytt.