Rundt 400 publikummere fikk oppleve en kulturkveld som bød på det meste. Det innholdsrike programmet ble krydret med flere artige filminnslag. Vi fikk blant annet se et innslag som viste at ordfører Arnt Frode Jensen tok de første spadetakene til den nye tunellen under Alstenfjorden.  Sammen med gjengen fra Olaf Pettersen entreprenør hadde de planer om å ha tunellen ferdig allerede til neste års Herøydager. Dette innslaget førte selvsagt til mye latter i salen.

Herøy Musikkorps åpnet som så mange ganger før showet der de først spilte den nye Herøysangen som er skrevet av Reidar Moursund med tekst av Hans Inge Fagervik. Oda, Laura, Emma og Urd fra 4. klasse var dyktige solister og dermed var kvelden i gang. Deretter dro korpset til med «Proud Mary» sammen med den dyktige vokalisten Kristin Markås Mellingen som solist og korpsets faste gitarist Johnny Birger Hanssen.

Roste frivilligheten
Kvelden ble deretter høytidelig åpnet av ordfører Arnt Frode Jensen der han blant annet kom inn på at Herøy er en vekstkommune med en historisk høy byggeaktivitet. Han framhevet også betydningen av frivilligheten i kommunen som han mente at nettopp Herøydagan var et meget godt eksempel på. Fylkestingets historiske vedtak om å bygge fastlandsforbindelse til Herøy og Dønna gikk heller ikke upåaktet hen og ville i følge ordføreren gi regionen en formidabel vekst.

Som tidligere år ble det delt ut flere priser på kulturkveldenog under tildelingen av kulturprisen til Hans Inge Fagervik fikk vi en flott minikonsert av prisvinneren. Næringsprisen gikk i år til Per Johansen og varaordfører Elbjørg delte også ut «Unge kunstneres pris» til årets herøydagskunstner Hanne Jensen Kondziella.

Elbjørg leste dikt og viste bilder og fortalte om avdukingen av glasskunsten «Tytje ta» av Turid Grov som nå er plassert ved Hoholmbrua. Folkemusikere fra Oppdal sammen med de lokale musikkreftene Ragnhild S. Stokbakken og Johnny Birger Hanssen hadde et flott innslag der de også reklamerte for søndagens kirkekonsert, som forøvrig også ble en stor suksess.

«Klypa» og MOT
På programmet stod også et innslag der tre gutter fra 5. klasse framførte en artig sketsj med figuren «Klypa». Her gjorde Julian Hanssen en strålende figur som «Klypa» sammen med Sander B. Hansen og Børge Håland. 

Odin Brennhaug imponerte publikum der han helt alene på scenen framførte sangen «I Still Can't Say Goodbye» som Chet Atkins er kjent for. Teksten i sangen er en gripende hyllest til sin far.

Herøy er MOT-kommune og Ingvild Håland sang derfor MOT-sangen før hun sammen med de andre MOT-ambassadørene Solveig Heggheim, Leif Henning Hansen tok oss med på en historie om viktigheten av å forebygge at ungdom kommer skjevt ut.

Nystekte sveler og boklansering
Mens kulturkvelden foregikk satt Rigmor Paulsen og Janne Grethe Eide og stekte sveler, noe som naturligvis førte til god matlukt i store deler av Herøyhallen. Programlederne sveipet innom svelesteikerne med jevne mellomrom og det ble også etter hvert delt ut smaksprøver rundt om i salen, noe som falt skikkelig i smak hos de som fikk smake.

Tor Martin Leines Nordaas leste litt fra sin nye roman «Fire dager med farmor» før vi fikk en flott tangooppvisning av Irina Mitrovic og Dragan Vasiloski som er bosatt i Sandnessjøen.

Gruppa Future Past med herøyfjerdingene Marcus Heggheim og Eskil D. Pettersen og Victoria Sørøy Knudsen fra Sandnessjøen framførte en flott versjon av «Til dem du e gla i» av Magnus Eliassen fra Kråkesølv.

Ole Richter Johnsen bidro også med flott sang og gitarspill før Sten Even Holstad og døtrene Maria og Stine sang og spilte tre sanger. Maria spilte på noe så sjeldent som vibrafon mens Stine spilte fiolin. Ingen tvil om at dette er en musikalsk familie.

Kulturkvelden ble avsluttet med at Kristin Markås Mellingen sang den nydelige sangen «Songbird» av Eva Cassidy til tonene fra Johnny Birger Hanssen på gitar, Hans Jacob Øksne på piano og Svein Lundestad på bass.

Selv om programmet nok ble litt lenger enn planlagt var tilbakemeldingene svært gode.

Alle foto: Sigurd A. Sjåvik