Etter at jubileumsåret 2012 ble skutt i gang med kommunalt fyrverkeri nyttårsaften, fulgte Herøy musikkorps opp med nyttårskonsert i Herøy skoles aula søndag ettermiddag.

Syngende konferansierer En nesten fallsatt aula ble hilst velkommen av et opplagt korps og to like opplagte og syngende konferansierer, nemlig Wenche Sætre Jørgensen og Jørn Moe.

Til melodi av Frank Sinatras legendariske ”New York, New York” lød det blant annet:

”Vi tar alt ut i kveld, og feirer stort oss selv. Vår kjære øy, Herøy, Herøy”.

Historie Til stormende applaus fra salen, som deretter fikk oppleve dyktige lokale stjerner fra alle de fire HALD-kommunene.

Ballettdanseren Julie Pedersen fra Kulturskolen i Alstahaug og Leirfjord bød på en verdenspremiere med dans til korpsmusikk. Vakkert og meget spesielt.

Sandsundvær-tragedien i 1901 er det viktig del av Herøys historie og søndag ettermiddag skildret Kirsten Heiszter den dramatiske stormnatten, med musikk fra kirkespillet ”Vaart Daglige Brød” av Reidar Moursund som bakteppe.

Presenterte programmet Ordfører Arnt Frode Jensen fortalte om bakgrunnen for at Herøy ble egen kommune i 1862, før han fikk hjelp av sokneprest Annette Stenseng og Britt Anne Karlsen fra Herøydagan til å presentere jubileumsprogrammet.

For i år feirer både Herøy kommune og Herøy sokn 150 år, samtidig som Herøydagan kan markere at det er 40 år siden Paul Solheim dro i gang de første Herøydagan.

Mange overraskelser Og blant de største overraskelsene – og som fikk spontan applaus fra salen – var at - Arthur ”Oluf” Arntzen kommer til Herøydagan - Vassendgutane spiller i Herøyhallen 5. mai - sangeren Rita Eriksen med band skal holde julekonsert i Herøy kirke i desember.

Pelle Politibil Også ungene kan glede seg og de aller minste kan se fram til at Pelle Politibil kommer til Herøydagan.

Britt Anne Karlsen lovet også en kjent internasjonal artist til hovedforestillingen under Herøydagan, men hun venter med å offentliggjøre hvem dette er.

Film-premiere Mot slutten av søndagens nyttårskonsert var det klart for enda en premiere: Filmen om Herøy.

Filmen er ment å bli spredt på internett og viser hvordan det er å bo i Herøy, hvilke jobb- og fritidsmuligheter som finnes.

Også den fikk applaus fra salen etter visning.

Hele HALD representert Søndagens nyttårskonsert ga oss også lokale artister fra hele HALD-regionen.

Alstahaug og Dønna var representert med sangeren Svein Ove Pettersen (utflyttet herøyfjerding), Jarl Åge Aaker og Andreas Vang.

Terese Berglund og Kristin Heggheim fikk hjelp av den lokale gruppa "Rubb og Rake" i låta "Just a kiss".

Kristin Heggheim framførte også alene "Julemusikk" på piano.

"Livslenka" Flere overraskelser venter, for arrangementene står i kø i jubileumsåret.

Tyngdepunktet vil ligge under Herøydagan som i år strekker seg fra tirsdag 26. juni til søndag 1. juli.

Hovedattraksjonen blir musikkverket ”Livslenka” skrevet av den kjente nordnorske lyrikeren Helge Stangnes og herøyfjerdingen Reidar Moursund. Stykket skal framføres både fredag og lørdag i Herøy kirke.