De om lag 500 betalende måtte vente en time på hovedattraksjonen lørdag kveld. SAS måtte nemlig kansellere flygningen fra Gardermoen til Stokka, og en stund var arrangøren redd de måtte avlyse årets hoved-forestilling under Herøydagene. Men når Marine Harvest gikk inn og garanterte for privatjet til Bodø, og Seløy Kystferie på kort varsel sa ja til å kjøre tur/retur Bodø for å hente musikerne med rib, ble det konsert likevel.

Forspiel

Og selv om ventetiden ble lang, hadde publikum det fint, om enn litt tett.

I aulaen var det nemlig salg av forfriskninger og Cecilie Skagen og Kristin Markås Mellingen med band skapte god stemning.

–Vi måtte jo spille litt lenger enn forventet. Vi skulle egentlig spille i aulaen fra 18.30-19.30, og showet skulle starte kl. 20.00, men de kom vel ikke på før 21.15, forteller Johnny Birger Hanssen i bandet. 

– Men det var innmari bra, det de gjorde i aulaen! Uhøytidelig og stemningsfullt, sier entusiastisk publikumer Per Øystein Persen om forspielet. 

Han hadde gledet seg til showet lenge.

Kremlåter

– Jeg liker mange slags musikk, alt fra klassisk til rock, men Johnny Cash har jeg et spesielt forhold til.  Jeg har sunget litt Cash sjøl, i et band på Sørlandet, der jeg bodde før. På forhånd var jeg veldig spent på hvordan dette showet skulle bli. Om det kom til å oppleves veldig likt originalen, forteller Persen.

The Johnny Cash show er både et turnerende band og en teateroppsetning fra Londons West End, hvor man får et innblikk i livet til country-artisten. Mannen med den den grove og ru baryton-stemmen identifiserte seg mest med samfunnets tapere, og opptrådte ofte i fengsler. Han var narkotika-avhengig i flere omganger løpet av livet, men klarte ved hjelp av kona, June Carter, å bli stoffri. I lørdagens forsestilling møtte vi både «Johnny» og «June», kordamer og orkester.

Og selv om herøyfjerdingene hadde høye forventninger til det internasjonalt anerkjente roadshowet ble de ikke skuffet.

  – De innfridde til tusen! Det var flinke musikere, flotte kostymer og en enorm stemme på vokalisten, sier Persen.

– Og så fikk vi alle de kjente kremlåtene på rekke og rad. Jeg går her og nynner ennå, ler han.

– Kjempeforestilling

Også den lokale countryartisten, Odd Gjengaar, var imponert over lørdagens forestilling.

– Det er ikke noen enkel jobb å leke Johnny Cash, men dette kom de godt unna med. Bra gjennomført med tanke på den spesielle reisen de fikk, sier Gjengaar.                                            .

Han trekker spesielt fram de gode musikerne og gitaristene:

– De spiller akkurat som på plateinnspillingene, og har verken lagt til eller trukket fra noe.  Det var ei kjempeforestilling, og jeg er veldig fornøyd, og det var alle andre jeg har snakket med også, sier Gjengaar.

Johnny Birger Hanssen, i oppvarmingsbandet, berømmer lyden i Herøyhallen.

– Håkon Flatøy gjorde en fantastisk bra jobb, sier han.

– Jeg kunne personlig tenkt meg litt mer trøkk i lyden, sier Gjengaar, men legger til:

– Lyden var autentisk og fin. Johnny Cash var jo ikke kjent for å «blæs hauvet» av noen. 

Tekst: Trine Merete Albrigtsen
Foto: Sigurd A. Sjåvik, The Johnny Cash Roadshow Facebookside, samt private bilder