Ingvild er tatt ut av Nord Norges badmintonkomite og er den deltakeren som kommer lengst sørfra og skal sammen med 15 andre deltakere fra Nord-Norge representere landsdelen i turneringen.

Barentskampen er en turnering for spillere i Nord-Norge, Nord-Sverige, Nord-Finland og de nordlige delene av Russland, men i følge Ingvild skal ikke Nord-Sverige delta med spillere i år.

Siden det i år er 25 år siden dette samarbeidet ble etablert markeres dette med både Barentskamper og åpen turnering i Arkhangelsk. Ingvild og resten av deltakerne skal derfor også spille turnering helga 16. og 17. mai.

- Det er en lang reise og jeg må derfor reise allerede tirsdag 12. mai nordover for å slutte meg til resten av troppen, som skal kjøre buss til Murmansk og deretter fly til Arkhangelsk, sier Ingvild Håland til Herøyfjerdingen.

- Jeg skal delta i single, double og mix i klassen U17 og gleder meg selvsagt veldig mye til å spille og møte spillere fra flere land, sier Håland.

Herøy IL Badminton har også tidligere hatt flere deltakere med i denne turneringen. Deltakerne blir tatt ut på grunn av høy ranking etter å ha deltatt på ulike turneringer i løpet av sesongen.

- Dette blir den siste turneringen som jeg skal delta på i årets sesong, avslutter Ingvild Håland.