Ingrid forteller at det er første gang hun har deltatt på et slikt løp, og at dette var noe hun gjorde for å prøve noe nytt. Løpet var på to kilometer ble gjennomført i langt mer kupert terreng enn det som er vanlig for friidrettstalentet fra Herøy. Det er nemlig 800-meter som er hennes spesialdistanse. Løpet ble vunnet av fjorårets EM-mester Ingeborg Østgård.

Det var ikke kjempestor påmelding på dette løpet, men det var flere gode løpere som deltok. Jeg åpnet for hardt, men jeg er veldig fornøyd med at jeg stod løpet ut og klarte å holde avstanden til hun som havnet på en 3. plass selv om jeg var nokså ferdig da jeg begynte på runde to i løpet. Jeg prøvde å følge Ingeborg Østgård i starten, men skjønte jo nokså fort at det ikke var mulig, sier Ingrid.

Ingrid går nå på friidrettslinja på videregående skole i Steinkjer. Hun skryter av miljøet og oppfølgingen på skolen og forteller at hun aldri tidligere har hatt mulighet til å få trent så mye, Treningsmengden varierer, men i en treningsperiode kan det dreie seg om 11 økter, men det er jo ikke bare løpeøkter, og lengden på øktene varierer også.

Satser på 800-meter
Ingrid forteller at det fortsatt er 800-meter som er hennes spesialdistanse.

- Dette er en artig distanse som krever at man både er utholdende og hurtig. Man må også ha god anaerob * kapasitet og ha god styrke og spenst. Jeg får derfor en nokså variert treningsuke, og samtidig blir det en god del flere hardøkter enn for eksempel de som driver langdistanseløp. Jeg liker denne variasjonen, forteller Ingrid.

Anaerob trening forbedrer musklenes evne til å arbeide uten nok oksygen, når melkesyre blir produsert.

Nylig vært på treningsleir
Før Ingrid deltok på NM i terrengløp deltok hun nylig på treningsleir i Portugal. Hun forteller at hun derfor hadde en nokså stor treningsmengde før løpet.

- I tiden framover vil det bli en del mer konkurranser og da vil det bli noen færre økter og litt mindre treningsmengde. Neste stevne jeg ønsker å delta på blir i Kristiansand den 7. mai. Da skal jeg løpe 800-meter, og da har jeg som mål å gjøre et godt løp. Jeg er imidlertid litt usikker på hvordan formen er, men vet at det blir et veldig bra felt, og at jeg da vil få god matching. Jeg vet blant annet at Ingeborg Østgård skal delta, sier Nilssen.

Ingrid forteller at målet hennes for sesongen er å komme seg under 2.10 på 800 meter, og hun tror at det er mest sannsynlig at hun kanskje kan klare dette sent i sesongen, i løpet av august. Personlig rekord for henne er nå på 2.14.71, så det er tydelig at Ingrid er en jente som har ambisjoner med løpingen sin.

- Det er ellers selvfølgelig alltid et mål å forbedre min personlige rekord og gjøre gode taktiske løp. Jeg har også lyst til å prøve meg på 1500-meter for å se hvordan jeg ligger an på denne distansen.