Inger prater ivrig om alle sine prosjekter og er tydelig engasjert i det hun holder på med.

- Til sommeren er det 10 år siden jeg startet galleri i Herøy, men fremdeles tror jeg nok det er mange lokale som ikke kjenner til hva de finner hos meg. Om vinteren fungerer lokalet mitt mest som atelier mens det som sommeren er mer fokus på galleriet. Uansett synes jeg det er trivelig å få besøk mens jeg jobber.

- På grunn av at hovedtrykket med besøkende er om sommeren blir det på grunn av plassmangel mest arbeidet med større maleri om vinteren. Turistene som er her synes det er interessant å komme hit og se mens jeg arbeider. De liker at det lukter terpentin og at de kan se hvordan arbeidet blir utført. Dessverre er det ikke så mange fastboende som jeg kunne ønsket som stikker innom og det synes jeg er litt dumt. I tillegg til egne arbeider har jeg også utstilling av bilder og kunstverk fra andre kunstnere. Hvert år prøver jeg også få til noe nytt i galleriet, sier den allsidige kunstneren.

Inger forteller at hun for tiden har mange bestillinger på maleri som hun holder på med å ferdigstille. Bildene varier også veldig mye i stil.

Kritisk til eget arbeid
- Jeg sier selv at jeg er «schizofren» når det gjelder hvilken stil jeg benytter. For tiden holder jeg blant annet på med et stort nordlys-maleri som jeg snart bør få ferdig. Problemet er at jeg i flere tilfeller bruker lang tid før jeg blir helt fornøyd. Jeg er svært selvkritisk og slipper ikke noe fra meg før jeg er fornøyd selv.

Inger har drevet med maling i rundt 22 år og var voksen før hun begynte å ta penselen fatt. Hun er datter til maleren Hans Nordeng (1918–1991) og er oppvokst med en far som var så flink at hun følte at det ikke var noen vits for henne å satse på dette yrket.

- Jeg var 27 år før jeg sluttet å sammenligne meg med min far og fant ut at jeg bare kunne bli så god som det jeg hadde mulighet til, sier Meyer.

Inger lager også rammer til sine malerier og kapper listene med en spesiell kutter som hun arvet etter sin far.

Ønsker besøk
Selv om det kan se ut som galleriet er stengt om vinteren er hun ofte der og jobber.

- Jeg er ofte her alene og jobber og liker at folk kommer innom. Før jul vil jeg holde på til rundt 10. desember så da det bare å stikke innom. Mange tror kanskje at de må kjøpe noe når de først kommer, men det er selvsagt ikke tilfelle. Heldigvis er det jo også en god del som kjøper og bestiller større malerier.

- Om sommeren har jeg veldig mange turister innom som jeg viser rundt og bruker tid på. Skulle jeg tjent mer penger hadde det selvsagt vært mer lønnsomt å ta med meg bildene på en større plass, men jeg ønsker å ha det slik. Det er også en del som tror at jeg bare har dyre ting i galleriet mitt, men det stemmer ikke. Jeg har noe i alle prisklasser og liker også at folk bare kommer innom bare for å se hva jeg holder på med og slå av en prat. Om vinteren kan det jo også være nokså ensomt å være her, avslutter Inger Meyer.

Galleri Sjøholt har egen side på Facebook
Trykk her