Før jul ble Inger Meyer invitert til å ha kunstutstilling i Zahlfjøsen på Kjerringøy av daglig leder Tone Johanne Finnstein Sandvik.

- Det er veldig artig å bli spurt om å stille ut andres steder, og at det er noen som har lagt merke til det man holder på med. Utstillingen ble også veldig godt mottatt, og det setter jeg selvsagt stor pris på, sier Inger Meyer.

Kunstutstillingen ble nylig høytidelig åpnet av Kirsti Saxi som er fylkesråd for kultur, klima og miljø i Nordland.

På grunn av koronarestriksjonen var det bare 20 mennesker som kunne være inne på åpningen samtidig. Deriblant var det to musikere, to kunstnere, arrangører og fylkesråden for kultur, og derfor var det ikke så mange plasser igjen til publikum. Etter at åpningsdagen var over hang det allikevel en god del røde lapper på mange av bildene, noe som indikerer at flere hadde vært innom og at mange av bildene allerede var solgt.

- Jeg synes egentlig ikke det er så viktig å få fram hvor mange bilder som er solgt, men det er jo kjempestas og god reklame for meg at det henger en utstilling med mange røde lapper helt fram til rundt 20. august, sier Meyer.

Ny inspirasjon
Inger forteller at hun følte seg beæret når hun fikk forespørselen. På grunn av koronapandemoen har jo hun på lik linje med alle andre møtt mye mindre folk enn det som er vanlig. Hun forteller at hun derfor i perioder har slitt litt med inspirasjonen til å male nye bilder.

- Der er viktig å få anerkjennelse underveis for det man holder på med, og det får man når noen synes det du har gjort er bra. Det blir veldig personlig, og for meg er det ikke bare å sette meg ned å produsere noe. Det skal komme innefra, for ellers blir det bare knot, sier Meyer.

Godt selskap
Tone Johanne Finnstein Sandvik er daglig leder ved Zahlfjøsen galleri på Kjerringøy, og var den som tok kontakt med Inger Meyer og inviterte henne til å stille ut sine bilder. Hun liker godt bildene hennes og synes samtidig det er viktig å ha med nordnorske kunstnere når de har sommerutstilling.

- Vi bruker to rom så det passer godt å ha med to kunstnere hvert år. Utstillingen har blitt veldig godt mottatt, og folk er spesielt glad i nordlysbildene og øyenstikkerbildene hennes, sier Sandvik.

I tillegg til Inger Meyer har også kunstneren Gabrielle Kielland utstilling i år. Zahlfjøsen har ellers gjestet mange kjente kunstnere og blant annet har alle kunstnerne i Harr-familien hatt utstillinger her.  

På grunn av koronapandemien kan det bare slippes inn 20 personer om gangen, men Tone forteller at det i fjor var over 2000 som besøkte sommerutstillingen.

- I fjor var det ikke uventet veldig mange nordmenn som kom innom, og i år har vi har allerede merket en pågang. Alle skal til Lofoten og innom Kjerringøy handelssted, men vi har jo så mye annet å vise fram, avslutter Sandvik.

I august blir Kjerringøy arena for opptak av nye sesonger med det populære TV-programmet «Hver gang vi møtes». Dette vil jo garantert innebære at interessen for Kjerringøy ikke vil bli mindre i tiden som kommer.

Inger Meyer
Født i Sandnessjøen 1. oktober 1963
Bodde perioden 1991 -2005 i USA, Singapore, Indonesia og Malaysia. Etter noen år i Norge, flyttet hun tilbake til USA 2011-2014.

Nå er hun bosatt på Herøy hvor hun driver Galleri Sjøholt i Åsveien 50.
Hun er datter av kunstneren Hans Nordeng 1918-1991

Inger arbeider i all hovedsak med oljemaleri. Det nordnorske lyset og været inspirerer. 
Naturen og stillheten; Stillheten kan være øredøvende voldsom. «Katedral-følelsen» - naturens storslagenhet som kan gi oss gåsehud, ordløs begeistring og fred i sjelen.

Øyenstikkeren er et mye brukt motiv. Den lette skjøre og delikate skapningen som mange av oss føler en viss angst for. Stilisert og forenklet settes den inn i mer eller mindre abstrakte omgivelser. 

Nordlyset er et motiv som stadig kommer tilbake- helt siden det aller første ble solgt i USA i 1996.

Inger Meyer - Art på Facebook

Trykk her for å lese mer om Zahlfjøsen galleri.