Inger er ny leder i næringsforeninga

Inger Meyer_2

Inger Meyer er ny leder i Herøy næringsforening. Hun overtar etter Anne Karlsen som har vær leder siden 2016 og nestleder siden 2012.

Herøy næringsforening hadde årsmøte 8. mai 2019 og da valgte daværende leder Anne Karlsen å trekke seg tilbake etter mange år som leder og nestleder. Inger Meyer ble da valgt som ny leder og med seg i styret har hun Truls Larssen, Svein Cato Jakobsen, Connie Albrigtsen og Torkjel Gullesen.

Inger er kunstner og tilbringer mye av tiden i Galleri Sjøholt i Åsveien 50 i Herøy. For tiden holder hun på med å ferdigstille malerier i forbindelse med at hun er årets Bjørnsmartnan-kunstner. I og med at hun arbeider alene representerer hun den minste medlemsbedriften i Herøy næringsforening.

Lang erfaring fra nettverksbygging
- Jeg har holdt på med organisasjoner, styrer og frivillige verv hele mitt voksne liv. Dette har stort sett dreid seg om nettverksbygging i ulike sammenhenger. Sammen med  bl.a. Finn Fagervik og Marit (Hansen) Tømmerbakken startet vi Helgeland nettverk i Oslo i 2007. Dette var en organisasjon for folk med tilknytning til og/eller interesse for næringslivet på Helgeland helgelendinger som hadde bosatt seg i Oslo-regionen. Utgangspunktet var at vi skulle skaffe kontakter til Helgelands-bedriftene slik at de skulle nå et større marked. Vi arrangerte blant annet rødsei-aften i samarbeid med reiselivsmessa i Oslo og tenkte at dette måtte være midt i blinken for dem som drev med reiseliv på Helgeland. Dette arrangerte vi tre ganger med stor suksess, og siste gangen hadde vi 110 gjester ombord på hurtigruta da den lå ved kai i Oslo. Det var også 45 på venteliste. Planen var at dette skulle gjentas året etter, men dette ble det ikke noe av da Hurtigruten endret sine planer og ikke kom til Oslo lenger.

- Dessverre varte dette nettverket bare til i 2011 og døde ut da vi flyttet tilbake til USA. Det må dessverre være flere ildsjeler for å få det til å fungere.

- Jeg har også jobbet som leder av MNBC- Malaysia NorwayBusiness Counsil, (det norske handelskammeret i Kuala Lumpur i Malaysia) En organisasjon for Norske bedrifter i Malaysia.  Lokalt er jeg også blant annet med i styret for Herøydagan, foreningen Møtestedet og «Ut i Øyan», sier Meyer.

Ønsker dialog utover kommunegrensen
Inger ønsker å bruke tid sammen med styret for å finne ut hva de skal satse på, men hun er opptatt av å komme i dialog med alle medlemsbedriftene. Jeg har lyst til å kartlegge hva bedrifter kan gjøre for hverandre på Herøy, så jeg kommer på medlemsbedrifts-besøk utover høsten!

- Jeg hadde ikke tatt på meg en slik oppgave dersom jeg ikke trodde at jeg kunne utrette noe. Jeg mener selv at jeg kan samarbeide med alle og håper at vi også på sikt skal få til en dialog utover kommunegrensen. Skal vi få utrettet noe må vi samarbeide. Vi har jo et visst samarbeid med Alstahaug næringsforening, men dette kan sikkert videreutvikles, avslutter den nyvalgte lederen i Herøy næringsforening.

Inger Meyer_3
Inger Meyer er nyvalgt leder i Herøy næringsforening. Her ser vi henne i Galleri Sjøholt.

Annonser