Fikk fram julestemningen i kirka

Julekonsert 2017_alle spiller

Lørdag 16. desember sørget Herøy Musikkorps sammen med sine mange dyktige venner for at julestemningen kom på plass i Herøy kirke. Alt i alt var det 75 aktører som bidro under årets julekonsert.

Herøy Musikkorps med sin dirigent Lars Olav Mogård-Larsen har en årelang tradisjon med å arrangere julekonsert i Herøy kirke. Dette er noe som svært mange av Herøys befolkning setter stor pris og dette vises også på oppmøtet i kirka hvert år. Årets konsert var preget av et allsidig og variert program der både barnekoret, «julekoret» og dyktige solister leverte varene.

Sjarmerende og dyktig barnekor
Tradisjonen tro startet konserten med at unger fra 1. til 4. klasse kom inn i kirka og sang flere sanger før de voksne aktørene fortsatte konserten. Det er imponerende og rørende å se at det hvert år dukker opp nye dyktige unge solister som med største selvfølgelighet stiller seg opp og synger klokkeklart til ei stor forsamling. En lokal variant av sølvguttene sjarmerte også publikum med flott sang. Solister i barnekoret var Johanna Monic Salvador Gjengaar, Nathalie Pettersen Kleiven og Tasneem Alaboud

Herøy Musikkorps framførte både gamle klassiskere og en del nye sanger under konserten. De er ikke så mange musikanter, men det klinger godt i den gamle steinkirka når de spiller opp. Klarinettist Renate Dahlen spilte også flotte solopartier sammen med kor og band på flere sanger.

De siste årene har det vært en tradisjon at det presenteres en hemmelig julegjest på julekonserten og denne gangen var det Lillian Blakstad Nilsen som hadde denne rollen. Hun har i mange vært guide i Herøy kirke og hun fortalte både om seg selv og litt om kirka.

Dyktige sangere
Herøy har for tiden ikke permanent kor, men de har allikevel mange dyktige korsangere som alltid står klar når anledningen byr seg. Årets «julekor» har bare hatt noen få øvinger og det skulle man ikke tro når man hører dem synge i Herøy kirke. Koret har også mange dyktige solister og denne gangen bidro tre av kormedlemmene med flotte solistprestasjoner. De fleste mener nok at det ikke blir skikkelig jul før de har hørt Roar Danielsen synge «O Helga Natt» med sin kraftfulle røst og de fikk heldigvis ønsket sitt oppfylt i år også.

Marie Nergaard Blix har etter det vi kjenner til aldri deltatt på konserter i Herøy kirke. Hun imponerte imidlertid skikkelig da hun framførte en flott versjon av «Mary’s Boychild» sammen med kor og band. Marie sang også solo sammen med Roar Aune på «En stjerne skinner i natt» og dette ble også ei fin framføring til glede for publikum.

Kristin Markås Mellingen har ved mange anledninger imponert med sine sangprestasjoner og denne gangen framførte hun en nydelig versjon av sangen «St. Peter» sammen med korpsets faste og dyktige gitarist Johnny Birger Hanssen. 

Cecilie Skagen har også flere ganger opptrådt i kirka og imponert med sin kraftfulle stemme. Denne gangen framførte hun klassikeren «Silent Night» etter samme mal som den amerikanske gospelsangeren Mahalia Jackson er blitt verdenskjent for. Når Cecilie drar til med sin kraftige gospelstemme får vi virkelig høre hvilken stemmeprakt hun har. En gospelkveld med henne i en av solistrollene hadde derfor ikke vært å forakte.

Nila Lorvik (11) fikk mange se i en av rollene i julespillet Nissetusseland som ble satt opp i begynnelsen av desember til stor suksess. Under julekonserten var hun solist og forsanger sammen med korpset og imponerte nok en gang med sin klokkeklare og stødige sangstemme.

Årets julekonsert i Herøy kirke ble ei flott og trivelig stund og det er imponerende at man greier å mønstre 75 aktører til en slik konsert på en liten plass som Herøy. All honnør til dirigent og primus motor Lars Olav for at han hvert år tar på seg regirollen og får til en skikkelig julekonsert.

Med så mange aktører i tillegg til publikum blir det også mektig når konserten avsluttes med at alle sammen stemmer i på siste vers av «Deilig er jorden».

Foto: Ole Petter Johannessen

Julekonsert 2017_alle spiller
Det ble mektig da alle de 75 aktørene sammen med publikum stemte i på Deilig er jorden.
Julekonsert 2017_Johanna
Johanna sjarmerte alle sammen da hun sang sammen med barnekoret.
Julekonsert 2017_sølvguttene
Her er den lokale varianten av sølvguttene.
Julekonsert 2017_Marie
Marie Nergaard Blix var en av solistene som imponerte.
Julekonsert 2017_korpset spiller
Herøy Musikkorps klinger godt i Herøy kirke.
Julekonsert 2017_Roar Danielsen
Roar Danielsen sang O Helga Natt som så mange ganger før.

  1 / 22 
 
Julekonsert i Herøy kirke 
Julekonsert i Herøy kirke
Korpset spiller opp.
 


Annonser