Fortsetter drivjakt på rådyr

Rådyrjakt 2017_alle

Førstkommende lørdag, 25. november,  er det igjen klart for å forsøke å ta ut noen av de rådyrene som fortrinnsvis «bor» der det er tett bebyggelse i Åsen og Silvalområdet..

- Vi hadde en meget vellykket jakt sist lørdag, først og fremst takket være mange frivillige hageeiere som møtte opp og hjalp til med å drive.

- Det å være mange drivere, er viktig for at jakta skal bli vellykket.  Driverne skal gå på linje og «drive» dyrene foran seg fram til der postene (skytterne) er postert.  Postene befinner seg i lovlig jaktterreng, og det er i rimelig god avstand fra tettbebyggelsen. Derfor er vi avhengige av så mange drivere som mulig.

- Det henstilles til at alle frivillige som møter opp, har godt synlige klesplagg, enten i form av signalfarget vest og/eller hodeplagg. Så et tips til de som møter opp: har du, eller kjenner du noen, som har en VHF jaktradio, så må du gjerne ta den med deg.  Har du radio, så får du følge bedre med i det samspillet som foregår både blandt driverne og mellom drivere og jegere. Sist lørdag tok vi for oss Åsen/Silvalområdet og det tenker vi å gjøre også førstkommende lørdag også. Neste lørdag er det Sør-Herøy som står for tur.

- Etter at vi er ferdige nå på lørdag, vil jegerne spandere rådyrsådd på alle som deltar.  Dette vil foregå hjemme på gården til Kornelius Dahl, straks etter at jakta er avsluttet. På den måten vil vi gi utrykk for at vi setter stor pris på deltagelsen. 

- Oppmøte blir som sist, kl. 0930 på parkeringsplassen ved idrettsannlegget, opplyser Svend Morten Reinertsen til Herøyfjerdingen.

Annonser