Senk farten i Herøysundet

Senk farten i Herøysundet_Hasse

Sist mandag ble en av båtene til Herøy rorbucamping senket som følge av uvettig kjøring i det smale sundet i Fagervika. Nå ber de båtfolket om å vise hensyn.

I Herøysundet er farten regulert til 5 knop, men dessverre er det ikke alle båtførere som tar hensyn til dette. Dette medfører at det i flere tilfeller blir store bølger som gir båtene som ligger til kai hard medfart. Hasse (Hans Gunnar) Jakobsen som driver Herøy Rorbucamp sammen med sin kone Tanja opplevde sist mandag at en av deres båter sank som følge av uvettig kjøring med båt.

- Det er selvsagt irriterende at noen av båtførerne ikke senker farten og tar hensyn til at det ligger båter ved kai. Dette medfører en god del utgifter for oss, men jeg er også bekymret for at det skal skje ei alvorlig ulykke som følge av slik kjøring. Som de fleste vet er det til tider kraftig havstrøm i dette området og det er derfor ingen spøk å havne i sjøen. Når farten ikke er tilpasset kan det lett oppstå farlige situasjoner når båter skal passere hverandre i det smale sundet, sier Hasse.

Vis hensyn
- Jeg synes selvsagt også det er unødvendig å bruke masse penger på både heving av båt og reparasjon av motor. Nå håper jeg at båtfolket bruker hodet og viser hensyn. Mange gjør selvsagt dette allerede, men det er dessverre altfor mange som ikke gjør det. Kjører man med stor fart og sakker brått opp tar det også en viss tid før bølgene legger seg bak båten. Dette vet alle som har kjørt båt ei stund, avslutter Jakobsen.

Senk farten i Herøysundet_Hasse
Ved denne flytekaia lå båten som sist mandag ble senket som følge av uvettig båttrafikk.
Senk farten i Herøysundet_skilt
Skiltet viser at farten ikke skal overstige 5 knop i området.

Annonser