«Radio Kulturskolen» er klar med ny sesong

Radio kulturskolen 2017_hovedbilde

Da er Kulturskolen i Herøy klar med en ny sesong av «Radio Kulturskolen». 

- Radio Kulturskolen» er en musikalsk utstilling av noe av det vi har arbeidet med i skoleåret som gikk, sier rektor Reidar Moursund til Herøyfjerdingen.

Elevene introduserer selv hva de heter og spiller, og hva sangen heter.

- Kulturskolen legger vekt på å samarbeide med ulike aktører i nærmiljøet, og noen ganger øver vi inn et spesielt repertoar for anledningen. Derfor kan dere for eksempel i årets utgave av «Radio Kulturskolen» høre et par nordnorske viser øvd inn til «Nordnorske perler» som var i kirka i november. Dere kan også høre fire barnesanger fra Bolystdagene da vi opptrådte i forbindelse med markeringen av de 19 som ble født i Herøy i fjor, sier Moursund.

Reidar forteller også at en del elever i vår fikk anledning til å spille alle instrumentene på sine innspillinger, altså lage sine egne playback.

- På årets spilleliste finner dere seks slike innspillinger der elevene spiller alt selv. Elevene har også fått opptre et par ganger der de har sunget til egne playback, blant annet i aulaen på grunnskolens kulturtime siste skoledag, sier rektor og eneste ansatte Reidar Moursund.

Kulturskolen opptrådte også for Herøy ASVO i juni, og da var fem band med rundt 30 elever i ilden. Også disse bandene er med på årets spilleliste i «radioen».

Reidar opplyser også at de som har plass i kulturskolen ikke trenger å søke på nytt for neste skoleår.

- Den papirmølla sluttet vi med for flere år siden. Nå har elevene plassen sin helt til de eventuelt velger å slutte. For tiden er det venteliste for å få plass i kulturskolen, men det lønner seg å søke tidlig hvis man ønsker plass for da kommer man lenger fram i ventelista, sier Reidar.

Til høsten er det 20 år siden Herøy fikk kulturskole. Reidar er kulturskolens tredje rektor.

 - Vi håper å markere jubilèet med et arrangement før jul, antyder rektoren lurt.

Radio kulturskolen 2017_hovedbilde
Dilana (t.v.) og Ingrid er to av elevene som dere får høre på Radio kulturskolen.

  1 / 26 
 
Radio kulturskolen 
Radio kulturskolen
Fra markeringen av frivillighetsdagen i mars 2017.
 


Annonser