Lars Olav fikk frivillighetsprisen

Markering av Frivillighetsdagen_stolt Lars Olav

Under markeringen av Frivillighetsdagen onsdag kveld ble kommunens første frivillighetspris tildelt Lars Olav Mogård-Larsen.

Onsdag og torsdag denne uka arrangeres Bolystdagene med et variert og innholdsrikt program. Frivillighetsprisen ble innstiftet av kommunestyret i Herøy 11. oktober 2016. Hensikten med prisen er å berømme en person eller organisasjon fra Herøy, som har utmerket seg med frivillig engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte innbygger og lokalsamfunnet. Innsatsen kan ha foregått over lengre tid eller i et tidsavgrenset prosjekt.

Lars Olav kom til Herøy for 30 år siden og har gjennom alle disse årene vært en ildsjel i kulturlivet i Herøy. Han har tatt initiativ og hatt ansvaret for en rekke konserter og oppsetninger med koret og korpset som har vært til glede for kommunens innbygger. Et eksempel er den årlige julekonserten i Herøy kirke som hvert år får folk til å strømme til kirka.

I tillegg har Lars Olav vært en aktiv pådriver i dugnadsarbeid og vært engasjert som trener i Herøy idrettslaget i en rekke år. Siste prosjektet han dro i land med en stor dugnadsinnsats var den flotte ballbingen som ligger ved Herøy skole. Etter applausen å bedømme var det ingen tvil om det var en verdig vinner som fikk tildelt kommunens først frivillighetspris. Prisen består av et diplom og en pengepremie på 10 000 kroner.

Flott markering av frivillighetsdagen
Utdelingen av frivillighetsprisen inngikk som en del av markeringen av frivillighetsdagen. Arrangementet hadde høy kvalitet og det er synd at det ikke var fler enn 60 tilhørere som fant veien til arrangementet i Herøy skoles aula.

Markeringen av frivillighetsdagen inngikk som en del av de pågående bolystdagene som arrangeres for første gang i Herøy.

Etter at initiativtaker for Bolystdagene og konferansier Geir Berglund hadde åpnet markeringen overlot han ordet til varaordfører Elbjørg Larsen. I sin tale takket hun alle de frivillige for den innsatsen de gjør i samfunnet. Hun pekte på betydningen av frivillighet og engasjement for at folk skal føre seg inkludert i samfunnet.

Kulturskolen imponerte
Herøy har svært mange dyktige sangelever i kulturskolen og denne gangen var det Dilana Holstad, Ingrid Kilvær Nilssen, Vegard Mathiassen Larsen og Tora Solhaug som sørget for underholdningen. Vi fikk servert et bredt spekter med låter og de fire elevene i kulturskolen imponerte med meget gode framførelser til stor begeistring fra publikum.

Berglund kom under introduksjonen inn på at kulturskolen i år er 20 år. De siste syv årene er det Reidar Moursund som har vært synonymt med kulturskolen.

Dyktig foredragsholder
Trygve Nordby var engasjert som foredragsholder. Han har tidligere blant annet vært leder for Norges Røde Kors og leder for Utlendingsdirektoratet. Han klarte med gode eksempler å sette ord på frivillighet og integrering.

- Integrering er å være en del av menneskene rundt seg. Vi må invitere dem inn og tenke på de som venner. Vi har mange innvandrere som kommer til Norge og de fleste av dem er ikke flyktninger. Det kan være vanskelig å bli integrert selv om for de som kommer fra våre naboland, sa Nordby.

Nordby ilustrerte på en god måte hvor tilfeldig dagens flyktningpolitikk rammer folk som i  utgangspunktet har samme bakgrunn.

- De fleste er igjen i hjemlandet og det er ingen som ønsker å bli flyktning. Ingen kan heller bli flyktning i Europa uten å bryte loven. Ulike regler gir også ulikt utfall. Det blir stadig vanskeligere og vanskeligere å være flyktning i Europa og det strammes inn for at de helst skal velge å komme til andre land.

- Det er mye negativitet rundt innvandrere og mange forventer at man skal legge bort identiteten sin når man kommer til Norge. Man slutter vel ikke å være herøyfjerding om man flytter til et annet sted eller land, sa Trygve Nordby.

Nordby pekte på viktigheten av å se på innvandrere som en ressurs og også rekruttere dem inn i frivillighetsarbeidet. Han oppfordret også de frivillige til å engasjere seg i det å hjelpe tilflyttere med å få seg egen bolig og jobb. Vær den gode hjelperen og opptre som en venn. Det er vanskelig å finne livsgnisten på et offentlig kontor. Sosial omgang er det viktigste, avsluttet Nordby.

I kveld avsluttes Bolystdagene med markering av Innbyggerdagen.

På filmsnutten nedenfor kan dere se og høre en smakebit av den flotte underholdningen i regi av Kulturskolen i Herøy. I tillegg kan dere høre ei innspilling av låten I Feel It Coming (The Weeknd Feat Daft Punk) med Dilana og Ingrid i kulturskolens eget studio. Det er Reidar Moursund som spiller alle instrumenter.

Markering av Frivillighetsdagen_stolt Lars Olav
Lars Olav Mogård-Larsen fikk tildelt Herøy kommunes første frivillighetspris under markeringen av Frivillighetsdagen i Herøy skoles aula onsdag 15. mars.
Markering av Frivillighetsdagen_Elbjørg
Varaordfører Elbjørg Larsen snakket varmt om betydningen av frivillighet.
Markering av Frivillighetsdagen_Trygve Nordby
Trygve Nordby holdt et engasjerende foredrag.
Markering av Frivillighetsdagen_forsamling
Rundt 60 personer hadde funnet veien til Herøy skoles aula.
Markering av Frivillighetsdagen_Ingrid
Ingrid Kilvær Nilssen imponerte i likhet med de andre deltakerne fra kulturskolen med flott underholdning.

  1 / 12 
 
Markering av Frivillighetsdagen 
Markering av Frivillighetsdagen
Dilana.
 


Annonser