Urmaker søker oppdrag

Anas Ghareeb

Anas (35) fra Syria har praktisert som urmaker i 20 år før han måtte flykte fra krigen. Nå ber han folk om å ta kontakt dersom de har klokker de vil ha reparert.

Anas Ghareeb kommer fra byen Idlib i Syria. I denne byen er familien Ghareeb et kjent navn for de som ønsker å kjøpe eller få reparert en klokke.

- Familien Ghareeb hadde før krigen hele 16 butikker som solgte og reparerte klokker, i tillegg til en del gaveartikler og mobiltelefoner. Vi hadde de fleste klokkemerker og mange av dem var svært dyre og eksklusive. Vi kjøpt også brukte klokker som vi reparerte og solgte videre.

- Jeg lærte yrket av min far som også jobber som urmaker. Han bor fremdeles i Idlib, sier Anas.

Idlib er hovedstaden i Idlib-provinsen og ligger rundt 6 mil vest for Aleppo. Området er sterkt rammet av krigen og veldig mye er ødelagt.

Vil praktisere yrket
Anas kom til Norge for to år siden og har bodd i Herøy i rundt et år. Han forteller at det naturligvis har vært vanskelig å flykte fra sitt hjemland, men han synes han har fått en god mottakelse i Herøy.

- Jeg mistet alt i krigen og har mistet både familie, naboer og venner i Idlib. Heldigvis har jeg fått min kone og mine to barn til Herøy.

- Nå ønsker jeg å lære meg godt norsk og fortsette å praktisere yrket mitt. Jeg liker å ha noe å gjøre og ber derfor herøyfjerdinger og andre om å ta kontakt med meg dersom de har klokker de ønsker å få reparert, sier Anas Ghareeb.

Anas kan nås på telefon 47198649 og han snakker allerede brukbart norsk.

Anas Ghareeb
Anas Ghareeb ber folk som ønsker å få reparert klokker om å ta kontakt med han.

Annonser