Signerte inkluderingsmanifest

Underskrift av mobbemanifest_Arnt Frode signerer

Onsdag 9. november ble det arrangert fakkeltog fra torget til Herøy skole. I skolens aula ble deretter hele ungdomstrinnets elever og foresatte samlet til et stilfullt arrangement i regi av MOT.

På dagen da verden våknet opp i sjokk til at den kontroversielle Donald Trump ble valgt til president i USA markerte Herøy skole sin motstand mot mobbing. Kontrasten ble derfor stor til en presidentkandidat som i de flestes øyne har drevet utstrakt mobbing av sine motstandere under en stygg valgkamp.

På torget ble det holdt en flott appell av Sivert og Simone fra skolens elevråd.

Vi gjengir her appellen i sin helhet:
Vi er et samfunn med mange ulike nasjoner. Dette gjør Herøy til et spennende og allsidig samfunn.

Når vi er i butikken eller på ulike arrangement, ser vi et fargerikt fellesskap. Dette er lærerikt og en styrke for samfunnet.

Elevrådet ved Herøy skole ønsker å jobbe for at alle skal inkluderes i miljøet på skolen. Vi ønsker et godt skolemiljø der alle skal føle tilhørighet.

Vi er heldige som får være ei MOT-skole. Vi er overbeviste om at en Motsk tenkemåte gir oss et bedre skolemiljø.

Vi vil utfordre alle som er her i kveld, elever og foresatte, til å ha et stort hjerte for alle som bor på Herøy. Tenk inkludering, vis at du bryr deg og vær snill mot hverandre. Husk Kardemommelova: Du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill. Og for øvrig kan du gjøre hva du vil. Kanskje Torbjørn Egner ville lagt til ei setning hvis den ble skrevet i dag: Husk at alltid være raus og til naboen si Hei, det gjør dagen glad og fin for deg og meg.

Viktig budskap
Etter at hele forsamlingen hadde gått i fakkeltog fra torget til skolen loset Maiken og Sofie oss gjennom et flott arrangement der toleranse og inkludering stod i fokus. Dette er ungdom med MOT som har gjennomgått en spesiell opplæring og blitt valgt av de andre elevene ved skolen til å inneha denne rollen.

Alle elevene stilte seg deretter opp og sang MOT-sangen. Det var tydelig å se og høre at elevene hadde et forhold til denne sangen og imponerende å høre hvor mange som var med og sang av full hals.

Etter sangen ble et eget inkluderingsmanifest (tidligere mobbemanifest) underskrevet av ordfører, elevrådsleder og skolens administrasjon.

Ordfører Arnt Frode Jensen kom i sin tale inn på det faktum at Donald Trump var valgt til president i USA og at dette aldri kunne skjedd i Norge.

- Dette inkluderingsmanifestet er et viktig budskap om at man ikke ønsker mobbing i samfunnet. Vi blir ikke fornøyd før alle sammen føler seg inkludert. Jeg var med på ei ildsjelsamling i regi av MOT tidligere i høst og det var sterkt. Neste gang skal jeg oppfordre skolens rektor og rådmannen til å være der, sa Jensen.

Arrangementet fortsatte med at elevene presenterte flere filmer og slagord før Dilana sang den flotte og fremdeles aktuelle sangen «Sommerfuggel i vinterland» av Halvdan Sivertsen. Kvelden ble avsluttet med kaffe og kaker i tillegg til en uhøytidelig konkurranse (kahoot).

 

Underskrift av mobbemanifest_Arnt Frode signerer
Her skriver ordfører Arnt Frode Jensen under inkluderingsmanifestet.
Underskrift av mobbemanifest_fakkeltog på torget
Her er fakkeltoget samlet på torget.
Underskrift av mobbemanifest_MOT-sangen
Elevene imponerte med flott sang under framførelse av MOT-sangen.
Underskrift av mobbemanifest_Sivert og Simone
Sivert og Simone fra skolens elevråd holdt en flott appell på torget.

  1 / 13 
 
Fakkeltog og underskrift av inkluderingsmanifest 
Fakkeltog og underskrift av inkluderingsmanifest
Disse skrev under inkluderingsmanifestet. Fra venstre: undervisningsinspektør Lise Theimann, elevrådsleder Sivert B. Hansen og ordfører Arnt Frode Jensen.
 


Annonser