Fant gullring etter 59 år

Fant gullring etter 59 år_Bjørn Christian og Bjørn

Under søk med metalldetektor på Seløy fant Bjørn Christian Karlsen tidligere i høst en gullring som har vært sporløst forsvunnet i hele 59 år. Denne ringen har sin helt spesielle historie.
 

Vi møter Bjørn Christian hjemme hos Bjørn Lund på Seløy og det er litt av en historie de har å fortelle.Bjørn Christian forteller at han og noen kompiser har holdt på med søk med metalldetektor i noen år og at det i den forbindelse er mye rart som kan dukke opp etter svært mange år.

- Den eldste mynten jeg har funnet på Seløy er en sølvmynt fra 1694 og det er jo spesielt. For ei stund siden fikk jeg et tips fra Mary Larsen om at det var mistet en gullring for mange år siden i nærheten av heimplassen min og etter å ha søkt i området ei stund fant jeg en ring. Etter å ha fått tydet inskripsjonen på den fant vi ut at den hadde tilhørt faren til Bjørn Lund, sier Karlsen.

Kjært minne etter bestefar
Bjørn Lund forteller at ringen opprinnelig hadde tilhørt hans bestefar på farssiden, Norman Lund.

- Norman omkom under ei ulykke på båt den 2. mai i 1941 og da arvet min far Bjarne denne ringen og ei klokke etter sin far.

- Min far brukte ringen da han forlovet seg med min mor Bjørg den 26.11.52 og denne datoen kan man enda se i ringen. Da min far i 1957 holdt på med å lage gulrotland hos Nelson Tøgersen i området der Kurt Karlsen har fjøsen sin mistet han ringen. Dette skjedde nok da han skulle luke ugress og han merket ikke at ringen var borte før han kom heim senere på dagen.

- De var selvsagt ute og lette etter ringen, men de fant ingenting. Så gikk det altså 59 år før den igjen dukket opp igjen. Det er utrolig å tenke på at den kom tilbake igjen etter at jorda har vært i bruk i så mange år.

Skal gå i arv
Bjørn forteller at ringen mest sannsynlig er fra 1931-32 og at han også har fått klokka etter sin bestefar til å gå igjen.

- Etter at ringen ble funnet ble den gitt videre til meg fra min far. For meg er ringen et kjært minne fra min bestefar som jeg aldri har fått møte. Jeg skal også sørge for at både ringen og klokka vil bli gitt videre til min sønn André etter at jeg er borte, avslutter Bjørn Lund.

Fant gullring etter 59 år_Bjørn Christian og Bjørn
Bjørn Christian Karlsen (t.v.) fant en gullring etter 59 år da han søkte med metalldetektor på Seløy. Her sitter han hjemme hos Bjørn Lund som har fått ringen etter sin bestefar fra sin far.
Fant gullring etter 59 år_ring
Her er ringen som har vært borte i hele 59 år.

Annonser