Hanne J. Kondziella blir herøydagskunstner for 2015

Herøydagskunstner 2015_Hanne J

Den utflyttede herøyfjerdingen Hanne Jensen Kondziella blir herøydagskunstner under neste års Herøydager.

Hanne J. Kondziella har gjort kometkarriere med sine bilder og har blitt et kjent navn både i Herøy og ellers på Helgeland for sin kunst og sin åpenhet og bok der hun forteller historien om sin kamp for å bygge seg opp etter seksuelle overgrep i barndommen.

Hanne er i disse dager opptatt med forberedelser til foredrag i Sandnessjøen hos Turid Grov. Dette er en helt ny erfaring for henne og hun er naturligvis derfor nokså spent når vi treffer henne dagen før hun skal i ilden med første foredrag. Foredraget bærer navnet "Veien til hjertestemmen" og da vil nok boka som hun ga ut tidligere i år stå sentralt. Den handler om hvordan hun har bearbeidet seksuelle overgrep og funnet fram til sin hjertestemme og sitt talent. Hanne ønsker gjennom sin historie å vise at alt er mulig.

Tatt helt av siden 2012
Hanne har siden 2012 hatt stor suksess med sin kunst og hun sier selv at hun synes det har gått over all forventning.

- I 2011 la jeg ut 7 bilder på Facebook for å lodde interessen. Disse ble solgt med en gang og siden har det bare ballet på seg. Siden 2012 har det nærmest vært en eksplosjon i salget. I juni 2012 hadde jeg utstilling under Herøydagan der jeg fikk kjemperespons og solgte alt jeg hadde, sier Hanne.

Hanne har siden åpnet galleriet "Hearts of Copenhagen" i København og selger godt med bilder både i Danmark og ikke minst til Norge.

Nordnorsk forankring
Hanne forteller at hun synes det er en stor ære og stor stas å bli spurt om å være herøydagskunstner. Hun vet ikke helt hva hun skal presentere og ønsker å kjenne litt på dette i tida framover.

- Temaet for bildene blir "nordnorsk forankring" og jeg skal bruke begynnelsen på 2015 til å finne mer ut av saken, sier en strålende glad Hanne J. Kondziella til Herøyfjerdingen.

Neste års Herøydager går av stabelen 25. - 28. juni 2015.

Les mer om neste års herøydagskunstner Hanne J. Kondziella og hennes kunst på www.heartsofcopenhagen.com

Hwerøydagskunstner 2015_Hanne i atelier
Herøydagskunstner for 2015 heter Hanne J. Kondziella.
Herøydagskunstner_Hanne J
Hanne kan mer enn å male hjerter. Her har vi et kjent motiv som har inspirert mange kunstnere tidligere.

Annonser