I år er det 100 år siden den kjente visesangeren og forfatteren Alf Prøysen ble født og dette ble markert av Herøy skole med en storslagen forestilling onsdag kveld.

Alle skolens rundt 200 elever var med på forestillingen, enten som aktører på scenen eller som lyd- og lysteknikere. Forestillingen var satt sammen av tekster og kjente og kjære sanger av Alf Prøysen. Elevene Frida Olsen Roan (1. klasse) og Sunniva Dahl Pettersen (10. klasse) bandt forestillingen mesterlig sammen med imponerende skuespill i rollene som henholdsvis barnebarn og bestefar.

Dyktige elever og lærere
Herøy skole har over flere år hatt tradisjon for å sette opp store forestillinger og svært mange av elevene imponerer også med flotte sang- og skuespillerferdigheter. Det å kunne stå på en scene foran så mange mennesker er nok i tillegg til boklig lærdom en meget viktig erfaring å ha med seg senere i livet.

Forestillingen bar ellers preg av at den var godt forberedt i alle ledd. Det var rett og slett imponerende å se hvordan alle skolens elever forflyttet seg nærmest lydløst til og fra den store scenen i Herøyhallen. All honnør til dyktige lærere og alle andre som hadde ansvaret for gjennomføringen.

12000 kroner til Brobyggerstiftelsen
Etter at forestillingen var over ble det server gratis kaffe og noe å bite i. Det ble også solgt diverse produkter der overskuddet gikk til Brobyggerstiftelsen, som også hadde egen stand i hallen med Roger Bastesen og Nelson P. Ciano Jr til stede. Alt i alt kom det inn rundt 12000 kroner og det er jo imponerende.

Brobyggerstiftelsen har som formål å drive prosjekter på Filippinene for å hjelpe mennesker ut av fattigdom. De driver blant annet et barnehjem i Manila.