Sist onsdag var alle kommuneansatte invitert til inspirasjonsseminar med god mat, gripende foredrag av Simen Almås og påfølgende quiz. Først på programmet var imidlertid kulturskolen invitert til å bidra med et kulturinnslag. Herøy kulturskole har gjennom mange år klart å få fram mange talenter og denne gangen var det Embla Dalen sin tur til å entre scenen. I og med at hun bare er 11 år hadde nok de fleste ventet at de fikk høre en mer moderne sang enn en gammel jazz-klassiker fra 1949. Bakgrunnen for låtvalget er det nok kulturskolerektor Reidar Moursund som har ansvaret for.

- Embla har en naturlig fin vibrato i stemmen sin som jeg tenkte kunne passe fint i en jazzlåt. Jeg tror ikke hun hadde hørt sangen før jeg presenterte den for henne, men den utfordringen tok hun på strak arm. Vi jobbet en del med at det i jazz kan være fint å være litt «bakpå» i timingen, og det har hun fått veldig fint til. Hun synger jo utrolig fint og rent til å være bare 11 år. Og så er det jo artig at hun har særpreg i stemmen sin, og det må hun ta vare på og dyrke videre, sier Moursund.

Embla har vært i kulturskolen siden 4. klasse, men har vært glad i å synge før den tid.

- Jeg hadde aldri hørt sangen før, men synes det er artig å synge den selv om det var litt vanskelig i starten. Jeg trives veldig godt i kulturskolen og har lyst til å fortsette med sang i tida framover. Dette er første gangen jeg har opptrådt alene og derfor syntes jeg det var nokså skummelt, sier Embla.

Embla kontrollerte imidlertid nervene sine veldig godt og leverte en praktfull versjon av den gamle jazz-klassikeren. Ved å trykke på linken nedenfor kan dere høre en innspilling som er gjort i kulturskolens eget studio. Det er for øvrig Reidar Moursund som spiller alle instrumenter og har lagt ned et meget godt arbeid med musikken.

Gripende foredrag
Etter underholdningsinnslaget fra kulturskolen ble det servert god mat før kveldens foredragsholder ble presentert av den drevne konferansieren Kirsti Iversen. 

Simen Almås (24) har tross sin unge alder opplevd mer motgang enn de fleste andre. Gjennom et gripende foredrag fortalte han sin livshistorie fra da han i 2007 som 13-åring ble livstruende brannskadd og så vidt overlevde som følge av dumdristig omgang med bensin. Etter å ha kjempet seg tilbake deltar han i 2011 på politisk leir på Utøya og er en av dem som overlever denne tragedien. Til tross for svært traumatiske opplevelser reiser han i dag rundt og prøver å motivere mennesker til ta vare på øyeblikkene og leve livet mens man kan.