Blant et stort antall politikere, næringslivsfolk og journalister var varaordfører Elbjørg Larsen fra Herøy med på visningen av det store Skarvskipet som fortsatt oppholder seg ved verftet på Stord.

Skipet er et av verdens største gassbehandlingsskip.

Enorme dimensjoner - Det er et virkelig flott skip med store dimensjoner.

Vi fikk omvisning ombord og skipet ser ut til å bli en meget god arbeidsplass for de som skal jobbe ombord, sier Elbjørg Larsen.

Mandag var hun med på møte med BP og det var et positivt møte, forteller Larsen.

Vil bruke regionen - BP er interessert i å bruke regionen vår. Det skjer blant annet ved at de deler opp kontraktene, slik at mindre bedrifter har muligheter til å være med.

Det er dessuten spennende at Herøy kan være bo-kommune for folk som får jobb innenfor olje-indistrien, sier Elbjørg Larsen som tror på positive ringvirkninger for hele regionen.

Kommer i mai Skarvskipet skulle etter planen slepes på plass på Skarvfeltet om lag 200 kilometer utenfor Sandnessjøen.

- Men det blir nok et stykke ut i mai før det skjer. Vi fikk opplyst at båten ikke blir slept fra verftet før alt er helt ferdig, sier Elbjørg Larsen videre.

Nesten 300 meter langt Skarskipet er 293 meter langt og vel 50 meter bredt og skal kunne produsere opp til 19 millioner kubikkmeter gass per dag når det blir plassert på Skarvfeltet.

Skipet har 100 enkeltmannslugarer for sine ansatte og på hvert skift vil det være 40/45 ansatte i arbeid ombord.

Skipet er bygget i Korea og ankom 1. mars i år Stord Verft for klargjøring for tjeneste ute på Skarvfeltet. 

Gassen skal fraktes i rør til Kårstø.