- Med det flotte friidrettsmiljøet vi har i Dønna, så fortjener utøverne at forholdene er optimale.

Korte pigger Og det beste er et dekke for piggsko med korte pigger - et dekke som for øvrig ikke er noe problem for den øvrige idretten heller, sier Svein Arne Hansen til Herøyfjerdingen.

Dette, og mere til, var det politisk og administrativ ledelse i Dønna fikk høre fra friidrettspresidenten i møte i dag fredag.

Koster mer - Dette er et dekke, som riktignok koster rundt 250.000 kroner mer enn det billigste, men det varer i 20 år og gir friidretten nødvendige forhold for å utvikle seg, sier Hansen videre.

Han karakteriserer oppblomstringen av friidrett i både Herøy og Dønna som svært gledelig.

Gledelig oppblomstring - Dette er veldig gledelig for norsk friidrett. Det er jo i klubbene det skjer og utviklingen av utøverne foregår.

Det gir oss alle noe å glede oss over, sier Svein Arne Hansen videre.

Det er utflyttet herøyfjerding - nå dønnværing som godt som noen - Heidi Vold Lorentzen som står bak friidrettsmiljøet i Dønna.

Stort å få besøk - Det er veldig stort for oss at presidenten i forbundet ville komme til oss og treffe både utøvere og foreldre, sier Heidi.

Og ikke minst betyr det mye for friidretten å få drahjelp av Svein Arne Hansen når Dønna kommune skal overtales til å bruke litt ekstra penger på Dønnahallen.

Det vil si på et dekke for friidretten i kommunen.

Økonomisk spørsmål - Vi håper å nå fram, til beslutningen skal fattes tirsdag 14. februar. Men det er hele tiden et økonomisk spørsmål.

Vi mener det handler om friidrettens framtid i Dønna.

Med et piggskodekke i hallen kan vi arrangere terminfestede stevner og få kjente instruktører til oss for også tekniske grener, sier Vold Lorentzen og nevner blant andre høydehoppstjernen Hanne Haugland.

Møtte utøvere og foreldre Torsdag kveld fikk friidrettspresidenten møte utøverne og deres foreldre under en såkalt "kveldsmat" på spisestedet "Tre kalver" på Solfjellsjøen.

- Jeg vil rette en stor takk til Seløy Kystservice AS.

Hjelp fra Seløy Uten at de hadde steppet inn og skysset Svein Arne Hansen og oss andre fra Sandnessjøen til Dønna torsdag kveld hadde ikke vi fått til dette møtet.

Flyet landet så sent at vi ikke rakk ferja, avslutter Heidi Vold Lorentzen som nå er spent på hva slags gulv Dønna kommune vil gå for i Dønnahallen.

Ikke innstilt Til tirsdagens møte i Dønna formannskap innstiller ikke rådmannen på piggskodekke, ut fra kostnadshensyn.

Men piggskodekke er nevnt blant alternativene som er kommet.

Så spørs det om et presidentbesøk var nok for å endre på dette.

Foto: Privat