Det er imponerende å se hvordan kulturskolerektor Reidar Moursund klarer å få hentet ut det beste av sine elever. Fra første stund får vi inntrykk av at elevene er tatt på alvor. Herøy skoles aula var flott rigget og vi får servert den ene godbiten etter den andre med god lyd og fin flyt mellom de ulike innslagene.

 

20 nummer
Gjennom en og en halv time fikk vi være med på en konsertopplevelse med 20 nummer som er gjennomsyret av meget gode prestasjoner av de til dels unge deltakerne.

 

Det er tydelig at alt var nøye planlagt og at alle som var  med visste hvilken oppgave de hadde. De dyktige scenearbeiderne Torstein, Markus og Eskil fra bandet Mets bidro også sterkt til at konserten fløt fint.

 

Variert program

Programmet varierte fra helt nedtonede framføringer med sangsolister til mer opprockede versjoner med de mange bandene i kulturskolen.

 

Alle utøverne fortjener skryt, og det er tydelig at vi har mange talent i Herøy. På sju av numrene får vi framføringer av ulike band som imponerer med god rytme og flott samspill. Foruten de mer etablerte bandene "Børn It", "The METS" og et eget jenteband uten navn var det også noen band som bare var satt sammen til denne konserten.

 

- Flere av elevene har meldt seg på kulturskolen for å lære å spille et instrument, men under konserten får de spilt sammen med andre, og det er jo mye artigere, sa kulturskolerektor Reidar Moursund.

 

Mange dyktige solister

Louise Prestø framførte en flott versjon av Don McLeans "Starry Starry Night" som for øvrig er en hyllest til den kjente maleren Vincent van Gogh.

 

Silje-Marita Kristiansen gjør en meget god framførelse av sangen «Vend på kvar en stein» av Thomas Brøndbo og Anne Berit Iversen leverer en nydelig versjon av sangen «This Girl Is On Fire» av Alicia Keys.

 

Ingrid Kilvær imponerer som alltid når hun står på scenen og denne gangen framførte hun sangen «Dynamite» av Taio Cruz på en troverdig måte. Mot slutten av sangen klarte hun til og med å få med seg publikum på notene. Det blir spennende å se hvor langt hun kommer med sangen sin.

 

Odin Brennhaug imponerer også med trygg framførelse av sangen «Silenced By The Night» av Keane.

 

Ekstra utfordringer

Flere av kulturskolens mange dyktige elever hadde i forkant av konserten blitt utfordret av Reidar til å framføre musikk som krevde mer av utøverne.

 

Kristiane Lenning hadde fått i oppgave å synge den krevende sangen «Somewhere» fra West Side Story. Etter litt nerver i starten leverer hun en imponerende prestasjon.

 

Ingrid Stenseng var blitt utfordret av Reidar til å framføre den svenske sangen «Koppungen» og denne testen bestod den unge lovende sangeren med glans og klarte å formidle sangen på en meget troverdig måte.

 

Alle leverte

Bare så det er sagt så var det ingen av de som opptrådde på konserten som skuffet. Vi kan ikke nevne alle, men alle bør sitte igjen med en god opplevelse.

 

Tas på alvor

I tillegg til meget gode prestasjoner av kulturskoleelevene er det lagt ned mye arbeid i å lage profesjonelle playback av den dyktige rektoren og musikeren Reidar Moursund. Dette vitner om at elevene tas på alvor.

 

Kommer på kulturskoleradioen

- Det meste av det som ble framført under konserten vil dere kunne få høre flotte innspillinger av på kulturskoleradioen i Herøyfjerdingen til sommeren, lover rektor Reidar Moursund.

 

Vi oppfordrer dere alle til å høre på materialet når det legges ut. Her blir det garantert mange godbiter.

 

Flere bilder fra konserten kommer på Facebook-sida til Herøyfjerdingen.

Trykk her