Idrettslaget oppfordrer utøvere og foreldre til å ta smittevernkurs

Koronavettkurs for idretteslaget

Styret i Herøy idrettslag anbefaler alle trenere, foreldre, barn og unge om å gjennomføre smittevernkurs på nett i regi av Norges idrettsforbund.

- Det er godt å begynne å komme litt mer i hverdagen. Det er enda bedre å se at det åpnes mer og mer for aktiviteter til barn og ungdom, og det er alltid flott og godt å se at det finnes frivillige som tar det ansvaret. Spesielt i disse tidene når vi må huske forholdsregler, og gi en påminnelse til dem som ikke alltid husker å vaske/desinfisere hendene, holde avstand eller holde seg hjemme når man ikke er i form, sier leder i Herøy idrettslag, Aiste Knutsen.

Norges idrettsforbund har utarbeidet et fellesidrettslig e-kurs om koronavett. Kunnskap om smittevern i idrettsdeltakelse er et effektivt våpen mot smittespredning og avgjørende for at vi kan ha idretten i gang over hele landet. Kurset gir deg grunnleggende smittevernkunnskap for å kunne drive idrettsaktivitet. Idrettens koronavettkurs er et smittevernkurs. Kurset er for utøvere fra 13 år og oppover, og foreldre eller foresatte til utøvere opp til 12 år.

Kurset krever at utøvere fra 15 år har en bruker i «Minidrett». Foresatte til utøvere på 13-14 år må legge inn egne barn i sin bruker for at disse skal kunne ta kurset).

Det tar ca. 10 minutter å gjennomføre kurset. Når kurset er gjennomført, kan du laste ned et kursbevis som utøverne kan vise fram til sin trener. Kurset kommer også på idretts-CV i Minidrett. 

- Styret i idrettslaget anbefaler alle sammen trenere/foreldre/barn og unge om å gjennomføre kurset for å skape et godt smittevern, sier leder Aiste Knutsen.

Du finner kurset her:
https://www.idrettsforbundet.no/tema/koronavirus/koronavettkurs/

I tillegg til å ta kurset, bør du gjøre deg godt kjent med
idrettsforbundets nettsider om koronaviruset.

 

Aiste Remeikaite
Leder av Herøy idrettslag Aiste Knutsen oppfordrer alle trenere, foreldre, barn og unge til å ta smittevernkurs på nett.

Annonser