De inviterte Herøys befolkning til å komme å feire denne store dagen sammen med dem, og mange hadde meldt seg på for å komme å ta del i feiringen.

Id al-fitr eller Eid al-fitr ofte bare kalt Id eller Eid, er en muslimsk høytid som markerer slutten på fastemåneden ramadan. Den blir feiret med bønnesamlinger og gjestebud og god mat. Det er vanlig å besøke gravsteder og gi gaver og almisser i forbindelse med Id. Id er både en markering av slutten på fasten og de troende takker Gud for at han gav dem styrke til å gjennomføre fasten.

Dette er en fin måte å bli kjent med deres kultur og tradisjoner og for andre til å forstå litt mer av deres bakgrunn og hva som er viktig for dem, og de håper å kunne gjøre dette til en tradisjon i Herøy.

Det var et flott og allsidig program, med presentasjon av Id og Ramadan, sang både på norsk og arabisk, tale fra rådmann, syrisk og somalisk dans, opplesing og et lite avsnitt fra koranen, og servering av både varm mat og søte kaker.

Det var en herlig stemning i aulaen og folk så ut til å kose seg stort.

Vi takker våre nye venner for at de ordnet en så flott fest for befolkningen, og for å legge til rette for kan ta del i hverandres kultur og øke vår kunnskap og toleranse overfor hverandres ulike tradisjoner og levesett.

 

Marit Dahl Jørgensen
flyktningkonsulent