Teatersjef Thor-Inge Gullvåg forteller at han nå har snakket med engler i flere måneder og finner underholdningsverdien svært stor. Hans forsøk med å snakke med hester under et ridestevne i sommer skal derimot ha endt resultatløst.

Han råder derfor folk til å holde seg til de englene han nå skal sende ut på veien.

Mye tyder på at teatersjefen har rett, for Rana Blad gir følgenede karakteristikk av forestillingen: "Du står uansett i fare for latterkrampe i nær to timer i strekk, bare avbrutt av pausen mellom første og andre akt - hvor du, kun av høflighetshensyn riktignok, begrenser deg til småhumring."

Ibsens Engler elsker Ibsen! Så til de grader og med en iver du aldri har sett maken til! I denne forestillingen presenteres Ibsens stykker i rekordfart og på uventet vis, men uten å miste de gode historiene.

Publikum rister av latter i denne elleville krympingen av Henrik Ibsens samlede verker! Her slås alle rekorder og vi suser gjennom hele forfatterskapet på utrolige 1 time og 40 minutter!

De aller fleste har en eller annen gang vært borti et eller flere av stykkene til Henrik Ibsen, men garantert aldri på denne måten! Mangler man tålmodighet til å se Ibsens verker enkeltvis kan man nå se alle på en kveld!

Nordland Teaters tre kvinnelige komikere tilbyr en energisk skolering i allmenn dannelse ala Ibsen slik at publikum skal sitte igjen med en total oversikt over Ibsens rike univers, - i allefall sånn cirka...

Forestillingen er gjort mulig gjennom et samarbeid med Oslo-baserte HumorLosjen. Denne gruppen er kjent for å ta lang og tung dramatikk eller historie og uten hemninger gjøre de om til kjapp og fysisk humor.

Tidligere har de bl.a tatt for seg Norgeshistorien på 1 time, Juleevangeliet og Peer Gynt. Ibsens Engler blitt en forestilling som oser av komikk og spontanitet, men som i stor grad etterlater seg en nysgjerrighet på enda mer Ibsen.

Medvirkende: Silje Holtet, Linda Mathisen og Ragnhild Lund. Regi: Gudmund Gulljord.

Når siste forestilling er ferdig i Kabelvåg i slutten av september har ensemblet i høst avviklet ikke mindre enn 26 knallharde forestillinger, de fleste på mindre tettsteder rundt om i det langstrakte fylket.

Dette er en pressemelding fra Nordland Teater