- Da vi sto utenfor skolen og gjorde oss klare for entré foran jentene, kamera og publikum – ja, vi har aldri vært så nervøse noen gang, ler Håvard og Kristian.

Allerede nå ligger presentasjonen av guttene ute på TVNorges nettsider.

Hemmelighetsfulle De blir hemmelighetsfulle når vi spør om det var noen av jentene de fikk et godt øye til.

Vi treffer dem ved Herøy bygdesamling noen dager før det er Herøys tur til å få en uke på TVNorge i serien ”Gøy på landet”. 

De har ikke vært her siden de hektiske dagene i mai da produksjonsselskapet Monster oppholdt seg en uke i Herøy.

Kjempeartig uke - Det var en kjempeartig uke, men samtidig veldig slitsomt. Det ble liksom en boble hele greiene og dagene gikk i ett.

Og det var litt pes å holde det hele i gang med flere jenter. Men vi tror det blir flott Herøy-reklame, for vi fikk vist Herøy fra sin beste side, sier Kristian Olsen.

Håvard fortsetter: - Vi ble slitne, for det var hektisk og intenst med kamera rettet mot oss fire-fem timer hver dag.

Det har gått snart fire måneder siden opptakene i mai og guttene har fått opplevelsen litt på avstand.

- Men kompisene våre holder hele tiden temaet varmt. Blant annet får jeg daglig en sms fra en hvor han teller ned til mandag, sier Håvard.

Et veddemål Sist uke ble ”Gøy på landet” sendt fra Meløy og en av jentene ble igjen.

Torsdag denne uka får TV-seerne vite om noen av jentene gikk av bussen i Herøy eller om alle dro videre.

Fem gutter meldte seg til tjeneste for Herøy da kommunen i vår lette etter kandidater til å sjarmere busslasten med jenter fra Østlandet.

Veddemål - Jeg ble litt lurt, etter at jeg inngikk et veddemål med en arbeidskollega som veddet på at jeg ikke våget å bli med.

Så sendte sjefen min (Torsten Larsen) meg til en informasjonsmøte med Monster.

Et møte som rett og slett viste seg å være et intervju, ler Håvard som sammen med Kristian ble plukket ut til å representere Herøy.

Angrer ikke - Jeg fikk lettere panikk da jeg fikk telefon om at jeg skulle være med. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å være med.

Intervjuene foregikk imidlertid på familiebedriften hvor jeg jobber, nemlig Seløy Kystferie og jeg ble overtalt til å bli med på intervjurunden.

Håvard og jeg ble imidlertid ble enige om at "stiller du, så stiller jeg". Og jeg angrer ikke på det, sier Kristian.  
Positive tilbakemeldinger
Begge guttene har fått enormt mye positive tilbakemeldinger på deltakelsen i TV-serien. Også fra kompisene som nå virkelig har fått vann på mølla.

- Vi vet om flere som sitter klare med opptakeren og de får ting virkelig servert på sølvfat. Etter denne uka er det ikke måte på hva de vil ha å bruke mot oss, ler Håvard og Kristian.

”Gøy på landet”-jentene så i alle fall ut til å like valget av gutter.

Vi som fulgte innspillingene kunne ikke unngå å legge merke til et og annet hvin blant jentene som sto oppstilt for å ta imot Kristian og Håvard.

Koffert-seremonien Finalen hvert sted ”Gøy på landet” kommer er selve ”Koffert-seremonien”.  Her står jentene med ferdigpakket koffert foran guttene.

Så kommer spørsmålet fra programlederne  Alexander Nyhagen og Fridtjof Nilsen: Blir du igjen for å bli bedre kjent med guttene eller drar du videre med bussen?

I Herøy skjedde dette som kjent på selveste 17. mai med flere hundre (festkledte) herøyfjerdinger til stede.

17. mai verst - Huff, det var den verste dagen. Og det gjelder ikke bare koffert-seremonien, men opptakene i Herøyhallen med oss og jentene ved eget bord var forferdelig.

Ikke bare var flere kamera rettet mot oss, der vi satt ved et bord nedenfor scenen. Absolutt ”alle” fulgte med på hva vi gjorde.

For ikke å snakke om 17. mai-toget. Det var litt ”konge” å spasere med de utvalgte jentene og med flere kamera og alles oppmerksomhet mot oss.

Ja, vi følte som store da, ler de to ”Gøy på landet”-sjarmørene.

Forelskelse? Et uunngåelig spørsmål er: - Var det noen av jentene dere fikk et ekstra godt øye til?

- Vi har ikke lov til å røpe noe av innholdet, men – jo, det var mange fine jenter og selvsagt noen jeg likte bedre enn andre.

Akkurat der og da oppsto det litt kjemi mellom oss. Det var som sagt en boble og meget spesielle omstendigheter, sier Kristian.

Gruer seg til i kveld Håvard legger til: - Hele uka var spesiell, og verken Kristian eller jeg angrer på at vi var med.

Dagene var veldig spennende og dette var en ny opplevelse. Men vi gruer oss til å komme på TV, avslutter Håvard Pettersen.

Serien ”Gøy på landet” startet for to uker siden i Målselv, og sist uke var bussen i Meløy.

I kveld klokken 19.30 svinger bussen inn på Herøy bygdesamling etter et par dager med regn. Akkurat da stanset regnet.