10. klassingene ved Herøy skole har gjennom mange år hatt som tradisjon å spille revy for bygdas befolkning. Årets revy er i hovedsak skrevet av Stian Prestø, som er en erfaren revyskribent og en av lærerne i avgangsklassen. Stian vil ikke røpe for mye av revyen, men han sier at i årets revy er det to ordførere i hver sin nabokommune som kommer i fokus. Revyen tar for seg høyaktuelle episoder som har skjedd i løpet av siste året og spiller visstnok en del på sjalusien Dønna viser overfor Herøy, og deres misunnelse overfor Herøys popularitet.

Anonyme gledesspredere
Vi vil blant annet få besøk av kommunens anonyme gledesspredere. Disse har som kjent gjort seg bemerket i kommunen med ulike prosjekt for å spre glede i kommunen. Revyen består av 10 nummer i hver akt med innlagt pause på 20 minutter der publikum kan få kjøpt seg kaffe og noe å bite i.

- Uten å røpe for mye er det et revynummer som heter "fra kum til kum", mens dere i et annet nummer får stifte bekjentskap med "noe som skal sprenges", forteller en hemmelighetsfull Stian Prestø.

Elever i alle ledd
Alle elever i 10. klasse deltar i revyen, enten som skuepillere, musikere, lydteknikere eller i andre roller. Stian forteller at denne uka foregår det tekstlesing, mens det i neste uke vil startes med øvinger. Siste uke før revyen vises intensiveres øvingene både på dagtid og kveldstid og da vil skolen også få god hjelp av teaterinstruktør Kari Renate Nilsen.

Viktig inntektskilde
Avgangselevene planlegger tur med de Hvite busser til Polen og Tyskland til våren og de håper selvsagt at årets revy på lik linje med de tidligere revyene skal bringe mye penger i reisekassa.

Egen invitasjon til ordførerne
Stian forteller at han nok vil sørge for en ekstra invitasjon til de to ordførerne, og han håper samtidig at de har anledning til å komme.

- Etter min mening er dette en snill revy, og jeg tror derfor at ingen skal ha noe å frykte, avslutter Stian.

Billettpriser:
  - Voksne, kr. 150,-

- Barn, kr. 80 (t.o.m. grunnskolealder)

- Famile, kr. 350,- (mor, far og barn)