I dag er refleksdagen

4_magne_Furuholmen
I dag torsdag 14. oktober arrangeres den nasjonale Refleksdagen for femte gang. Årets refleksdagreflekser er designet av Magne Furuholmen.
- Det er sjelden jeg får muligheten til å lage noe livsviktig. Det jeg gjør til daglig er i beste fall tankevekkende, berikende eller provoserende, sier Magne Furuholmen, kjent som både kunstner og musiker i A-ha.
 
Håper flere bruker brikken 
Han håper å bidra til at flere bruker den lille livredderen. Til nå er det solgt drøyt 120 000 lyspærer og lysrør, som er refleksformene Furuholmen valgte.
 
- Jeg ble overrasket over at ingen hadde tenkt tanken om å bruke lyset som et bilde på refleksens funksjon, sier han. Magne Furuholmen gir sin del av inntektene til Landsforeningen for trafikkskadde.
 
Få voksne brukere
I fjor viste en landsomfattende telling fra Trygg Trafikk og SpareBank1 Forsikring at kun 15 prosent av den voksne befolkningen bruker refleks.
 
- Det paradoksale med refleks er at alle vet hvor effektivt det er, og at det redder liv. Likevel er det svært få som bruker det, sier prosjektleder Carina Henske i Trygg Trafikk. 
 
Hun håper Refleksdagen kan bidra til at flere voksne gjør seg synlige i trafikken.
 
Voksne rammes hardest
- Vi er flinke til å passe på at barna våre bruker refleks, men dropper det selv.
 
Ser vi på statistikken er det imidlertid voksne og særlig eldre fotgjengere som ofte rammes av de alvorligste ulykkene, sier Henske.
 
Refleksdagen ble første gang markert i 2005 og det er Bjørn Montessoriskole på Dønna som står bak idéen med en egen refleksdag.
 
Foto: Sigve Aspelund/Tinagent for Trygg Trafikk.
4_magne_Furuholmen
- Det er sjelden jeg får muligheten til å lage noe livsviktig, sier Magne Furuholmen.

Annonser