Det viktigste stikkordet for ”MOT til å glede-dagen” er: TENK ENKELT! Gled mannen på gata, gode venner, naboen, bestemor på aldershjemmet, farfar som sitter alene, klassekamerater, kolleger eller barna i barnhagen. Gi en hjelpende hånd, måk litt snø eller fei gata, gå et ærend for noen, arrangere sms-kurs, pc-kurs eller kortspill på gamlehjemmet. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, et nikk og kanskje til og med en klem til noen som trenger det.

Herøy kommune er et Lokalsamfunn med MOT, og markerer selvfølgelig MOT til å glede-dagen. Elever fra ungdomstrinnet på Herøy skole har i samarbeid med MOT-koordinator Lise Theimann brukt deler av dagen til å være rundt i barnehager, barneskolen, butikker og andre arbeidsplasser og spredd litt glede.

- Dagen i dag handler om glede andre med enkle midler. Vi vil utfordre alle til å glede noen de møter i dag. Ta med kake på jobben, besøk bestemora di eller send en SMS til noen du er glad i, sier Lise.

Lise er sammen med Kirsti Iversen skolens MOT-koordinatorer, men i dag var det bare Lise som var til stede.

Vil forsterke MOT-arbeidet
- Vi har alle et ansvar for å skape et trygt samfunn. Hvis alle i vårt lokalsamfunn er med å spre litt glede – så tror vi at vi greier å skape et varmere lokalsamfunn for alle, avslutter Theimann.

Kort informasjon om MOT og MOT til å glede-dagen:

  • Har blitt arrangert siden 2004.
  • 65.000 elever har MOT på skolen.
  • Tall fra elevundersøkelsen viser at ved MOT-skoler halveres andelen elever som både trives dårlig og opplever mobbing

Les mer om det viktige og flotte arbeidet til MOT på www.mot.no

Gjennom disse to filmene fra to ulike MOT-ambassadører får dere noen gode tips til hvordan dere kan glede andre.