Hvem er sterkest i tautrekking?

Tautrekking Herøydagan_hoved

Søndag 25. juni kl. 14.00 under Herøydagan skal det avgjøres hvilket lag i Herøy som er best til å trekke tau. Arrangørene oppfordrer flest mulig til å danne lag.

De siste årene er det et lag fra Øksningan som har gått av med seieren og det blir derfor spennende om de klarer å forsvare seieren i år også. 

- Kravet er at det skal være 5 deltakere på hvert lag og vi håper at mange hiver seg med på denne uhøytidelige konkurransen. I år stiller Marine Harvest eget lag og det er jo artig hvis flere bedrifter gjør dette. Vi håper også at det er noen som danner jentelag og lag for unger slik at vi kan egne klasser for dem, sier Alexander Moe til Herøyfjerdingen.

Alexander er medlem i hovedkomiteen for årets Herøydager og den som har hovedansvar for at alt går riktig for seg under konkurransen førstkommende søndag. 

- Det lønner seg selvsagt å være litt forberedt og derfor er det bare å danne lag og hive seg i hardtrening. Ellers er det en stor fordel å ha riktig skotøy slik at man får godt fotfeste og unngår skader. Erfaringen fra tidligere år er også at det i tillegg til å være sterk også kan lønne seg å ha med noen på laget som ikke er blant de aller letteste. Teknikk er selvsagt også viktig, sier Moe.

Tautrekking Herøydagan_hoved
Her er det Alexander Moe (t.h.) som måler krefter med Rajko Savic fra Helgeland Museum. I denne kampen var det nok Alexander som gikk av med seieren. Rajko blir nok også med under konkurransen og ser til at alt går riktig for seg.

Annonser