Stykket handler om at en one-night-stand i München kaster Frida 70 år tilbake i tid. Til en tid da tyskerne marsjerte inn i Norge og slo rot i hennes heimkommune Lurøy. (se mer nederst)

Nordland Teater har gitt de kommunalt ansatte en spesialpris på forestillingen.

De betyr at de får billettprisen redusert fra 180 kroner til 120 kroner.

Innen mandag Men Nordland Teater ønsker tilbakemelding på hvor mange dette gjelder.

De som vil benytte seg av tilbudet må gi beskjed til Jan Nikolasien ved servicekontoret på rådhuset (på telefon 750 68 000) innen mandag 11. april klokken 11.

Nikolaisen vil så sende en samlet bestilling til Nordland Teater. ------------------------------------------------ Om stykket: Stykket handler om at en one-night-stand i München kaster Frida 70 år tilbake i tid. Til en tid da tyskerne marsjerte inn i Norge og slo rot i hennes heimkommune Lurøy.    Hva bryr vi oss egentlig om? Hvor lenge skal fedrenes synder være døtrenes arv? Når blir vi ferdig med krigen?

For de som levde nært Grønsvik kystfort ble det ikke bare en kamp for å takle den nye hverdagen, det ble også en kamp for å være på rett side av den tynne linjen som etter krigen kom til å skille heltene fra de stripete.

Smertefull for mange eldre – Monologen Affæren tar for seg hvordan krigen oppleves av unge mennesker i dag.

Krigen er smertefull for mange eldre, men har heller ikke de yngre generasjonene lagt fortidas hendelser bak seg? spør Stein Elvestad, regissør og manusforfatter av Affæren.

Stokkvågen og Aldersundet  Kvinnene i Stokkvågen og Aldersundet danset og lo sammen med de tyske soldatene i helgene, uten å ane hvordan dette kom til å prege livene deres.

En modig dame holdt liv i bygdas skole under lærerstreiken, uten å skjønne at hun kunne bli stemplet som nazivennlig.

Familier ble splittet i spørsmålet om rett og galt, mens våre helter forsvarte Norge med aviser, radiosendere og motstandskamp.

Skjebnesvangre konsekvenser Deres handlinger fikk også skjebnesvangre konsekvenser for sivilbefolkningen, først i Majavatn og siden i Rana og Lurøy.

Alle var unge. Alle var i krig. Fienden var tysk. Hvem tenkte på konsekvensene? Fridas konsekvens er Selma.

Vanskelige spørsmål En deilig unge med mørke krøller, nysgjerrige øyne og et smil som smelter tvilen og at hun tok det rette valget.

Men er Selma også en tyskerunge?

Og er hun selv en tyskertøs i et land som aldri glemmer krigshandlingene vi selv følte på kroppen, men trekker på skuldrene av våre soldaters handlinger langt, langt borte.

"Frida" - en reeell person – "Frida" er en reell person, hun har en datter og de har opplevd dette. Gjennom å bli kjent med hovedpersonen, får vi innblikk i hvordan det var da mennene kriget og ungene fikk unngjelde.

Fridas historie viser at vi enda ikke har lagt krigen bak oss, mener Elvestad.

I hovedrollen møter vi Hilde Stensland. Foto: Nordland Teater.

For å se videoen kan du trykke HER.