Hurra for en fantastisk dag!

17
Det ble en 17. mai-dag av de helt sjeldne med sol fra en skyfri himmel, rundt 20 grader og mye folk i 17.mai-toget. Og selvsagt hadde korpset øvd inn "Fairytale"!
Herøy surfet på Alexander Rybak-bølgen og fikk en eventyrlig dag på nasjonaldagen.

Med god-feelingen fra Melodi Grand Prix i hodet var det helt på sin plass at Herøy Musikkorps startet opp med vinnermelodien til Alexander Rybak på torget - før toget startet på sin marsj.

Tradisjonen tro gikk toget til Herøy Omsorgssenter og gjorde en pause her mens korpset spilte.

Herøy Musikkorps, anført av sin dirigent Lars Olav Mogård Larsen - hadde akkurat fått på plass sine nye drakter til nasjonaldagen.

I røde skjorter og sorte capser var musikerne både et godt synlig og lett hørbart og viktig element i toget.

Men jakkene hadde de lagt igjen heime. Det var rett og slett for varmt til å bruke dem! Etter stansen ved omsorgssenteret bar det over Herøysundbrua og til kirka.

Dog ikke for alle, for omtrent halve toget forsvant inn i Herøyhallen til kaffe og kaker.

I Herøyhallen var det servering av både mat og drikke, selv om mange foretrakk å sitte ute i det varme været.

Årets 17.mai-taler var Anne Christine Hjelt. Hun minnet oss om vår velstand og trakk parellellen til et besøk hun har hatt i Afrika.

Etter at barneskolen hadde sunget nasjonalsangen og to elever fra 10. klasse hadde takket herøyfjerdingene for bidragene til årets klassetur, bar det ut i finværet og barnelekene.

Her var det tradsjonelle leker, som potetløp, sekkehopping og trillebår-kjøring.

Og selvsagt var det premiering til alle barn som deltok. Og det gjorde mange.

Alt i alt en helt fantastisk fin dag i Herøy, som det ganske sikkert har vært over hele Nordland denne dagen.
17
Aileen Paulsen (t.v.) og Elisa Zahl koste seg i 17. mai-toget i Herøy og også i Herøy sto "Fairytale" på korpsets repertoar.
17
I fint driv gjennom Herøyholmen på vei til kirken.
17
Marthe Isaksen (fra venstre), Mathilde Rishaug Hansen og Marita Johansen i flotte kystbunader.
17
Herøy Musikkorps hadde anskaffet nye drakter rett før nasjonaldagen. Her dirigent Lars Olav Mogård Larsen (t.v.) og Kaare Stenseng.
17
Anne Christine Hjelt var årets 17.mai-taler.
17
10. klassingene og noen voksne hadde øvd inn noen turer av Herøymarsjen og demonstrerte disse til glede for en velfyllt Herøyhall.
17
10. klassingene Helene Heggheim (t.v.) og Kristine Johansen holdt tale i Herøyhallen og takket blant annet for god hjelp fra herøyfjerdingene med å samle penger til årets klassetur med "De Hvite Bussene".
17
Etter at programmet i Herøyhallen var over var det barneleker ute på kunstgressbanen. Potetløp er en gammel og populær 17.mai-lek.

Annonser