Herøydagan arrangeres i år fra torsdag 27. til søndag 30. juni 2024. Styret har nå hovedprogrammet klart, men i tillegg legges det som før opp til en rekke andre aktiviteter både rundt Herøyhallen, Herøy bygdesamling og forhåpentligvis også i båthavna. 

Klypa kommer
Herøydagan starter torsdag 27. juni med Kjellen og co. og fenomenet Klypa. Han er en kjent komiker og underholder som er kjent for sine kraftsalver, morsomme forestillinger og sketsjer på sunnmørsk. Han har en helt unik humorstil som har gjort ham populær blant et bredt publikum i Norge. 

Klypa har en egen Youtube-kanal der dere kan se mange innslag med Kjell "Kjellen" Bigset.

Kulturkveld fredag
Fredag 28. juni inviteres det til kulturkveld. Programmet for kulturkvelden er foreløpig ikke klart, men som vanlig er dette en arena der lokale og regionale utøvere skal få skinne på den store scenen i Herøyhallen. I tillegg legges det også i år opp til prisdryss med utdeling av ulike priser fra Herøy kommune. 

To konserter lørdag
Lørdag 29. juni er det i år satt opp to konserter. Først blir det en konsert som har fått navnet "Vårt lille land". I følge omtalen på www.heroydagan serveres det perler fra kjente norske artister som blant annet Halvdan Sivertsen, Kari og Lars Bremnes, Bjørn Eidsvåg og Terje Nilsen. Låtvalgene er gjort med utgangspunkt i en hyllest til den vakre kysten her på Helgeland og de flotte omgivelsene vi bor i. 

Gjengen bak konserten startet reisen tidlig i 2023 med en plan om en konsert oppe på Horisonten Gapahuk i Brasøy i forbindelse med at ungdomslaget UL Bølgen hadde 100 årsjubileum. Den 22. juli var aggregater, høyttalere, kabler og ikke minst 260 publikummere på plass for å nyte en unik konsertopplevelse på det høyeste punktet på Brasøy. Tilbakemeldingen etter konserten var udelt positive og den 10. oktober gjestet bandet Kulturbadet i Sandnessjøen og sørget for nok magisk konsertopplevelse for de som tok turen til konserten. I år får vi også oppleve dem i aulaen under Herøydagan. 

Bandet er lokalt forankret og består av Marita Øvre-Johansen, vokal (Leirfjord), Arild Hammerø, gitarer (Leirfjord), Alexander Fossum, bass og kontrabass (Sandnessjøen), Harald Storholm, perkusjon (Brasøy), Trine Benedicte Jenssen, kor (Sandnessjøen) og Håkon Flatøy, lydtekniker (Sandnessjøen)

Adam Douglas med Ida Jenshus
Lørdag kveld gjester Adam Douglas Herøydagan, og han vil nok garantert få det til å svinge skikkelig sammen med sine dyktige musikere i Herøyhallen. Med til konserten blir også Ida Jenshus som også tidligere har stått på scenen under Herøydagan. Vi må tilbake til 2004 da hun som en del av Nielsen Aalberg show holdt en forrykende konsert i Herøyhallen. Douglas har virkelig satt sitt preg på musikk-Norge med flere kritikerroste album og ikke minst imponerende prestasjoner i Stjernekamp på NRK.

Les mer på nettsiden til Herøydagan.

Gratis magishow for hele familien
Herøydagan satser også i år på et gratis show for ungene, men denne gangen blir det et show for hele familien. Magiens Verden er et show som har fått veldig gode tilbakemeldinger fra både publikum og en rekke kulturhus.

I følge omtalen på nettsida til Herøydagan blir hele familien engasjert og får være med på det magiske som skjer. Showet er fullt av magi, humor og overraskelser som får barna til å hyle, skrike og le før de blir stille av forundring over det magiske som har skjedd. Daniel Larsen blir regnet som en av Norges beste barne-og familieunderholdere de siste 30 år.

Les mer på nettsiden til Herøydagan.

Søndag er det også planlagt en konsert i Herøy kirke med Trude Angel Meidell. Mer informasjon om denne konserten kommer på et senere tidspunkt.

Billetter i salg
Billettene er nå i salg og kan kjøpes på eBillett. For de som ønsker å få med seg begge konserter lørdag er det også laget en fellesbillett til redusert pris. En benytter da billettkategorien "Vårt lille land + Adam Douglas" når det kjøpes billetter til begge konsertene.

Billetter kjøpes her.