Ved Herøy sentralskoles mellomtrinn var det tirsdag stor aktivitet i alle friminuttene. Noen hoppet alene, mens andre hoppet sammen.

Men hoppetauet skapte tydeligvis godt humør hos ungene som hoppet med liv og lyst da Herøyfjerdingen besøkte skolegården tirsdag.

Hoppetau er moro, uansett om man hopper alene eller sammen. Lek, samspill og super hjertegod aktivitet kombineres når barn hopper tau.

For hver dag må lærerne notere hvor mange poeng klassen har samlet. Elevene får 10 poeng for å hoppe i undervisningstiden og i matpausen, mens hopping i friminutt gir fem poeng. ELevene skal hoppe i fem minutter for å få poeng.

Skolen har bestemt at elevene kan få bruke de ti siste minuttene av to av skoletimene, som en liten gulrot for å bli med.

- Alle barn i aktivitet Bakgrunnen for tiltaket er at norske barn stadig blir mer inaktive.

– Nasjonalforeningen for folkehelsen vil ha alle barn i aktivitet, sier Nasjonalforeningens leder, professor dr.med. John K. Kjekshus. Nasjonalforeningen mener at alle barn må få mulighet til en times fysisk aktivitet i løpet av skoledagen.

Norske barn sitter i gjennomsnitt 10 timer hver dag og er mindre aktive enn tidligere generasjoner. 75 000 barn veier for mye, og de eller fleste overvektige barn blir overvektige voksne.

Pengepremie Hoppetaukonkurransen skal stimulere barna til å være mer fysisk aktive i skoletiden. Barna deltar i hoppetaukonkurransen klassevis, og over 3 500 klasser er med.

Elevene får poeng hver gang de hopper tau i skoletiden. Klassene som får flest gjennomsnittspoeng premieres. Vinneren får 7 000 kroner til klassekassen for innsatsen.

Petter Puls Hoppetaukonkurransen er knyttet til undervisningsopplegget Petter Puls, som er Nasjonalforeningens store helsesatsing i skolen. Undervisningsopplegget handler om kropp, helse og livsstil.

På en enkel og praktisk måte skal elevene lære om viktige organer som hjertet og lungene og hvordan de kan ta vare på kroppen sin gjennom å være i fysisk aktivitet, spise sunt og være røykfrie. Petter Puls er et redskap lærerne kan bruke for å jobbe helsefremmende i skolen.

Konkurransen varer fra 16.-27. april, og det er elever fra 4.-7. klasse som deltar.