Endelig, vil nok mange keepere si, blir keeperne tilgodesett med egen samling.

Ofte ikke tilrettelagt - Ja, keeperne er en litt spesiell gruppe spillere som ofte ikke får treningene lagt til rette for det de nettopp er.

Det tror det er viktig både for trenere og keeperne å få dette løftet, så jeg anbefaler alle i målgruppen om å melde seg på.

- Hensikten med kurset er å gjøre trenerne gode på å legge tilrette for både keepere og resten av laget.

Dette skjer blant annet gjennom ulike praktiske øvelser.

Påmelding Det sier oppmann i FK Herøy/Dønna og varamedlem til Nordland Fotballkrets Mette Anfindsen til Herøyfjerdingen.

Påmelding skjer til eget idrettslag eller til Mette Anfindsen på telefon 99 55 52 41 eller til henne via facebook.

Spesiell plass på banen - Det er nok litt vanskelig å rekruttere keepere til de enkelte lagene. Keeperplassen er litt spesiell.

Man skal takle den psykiske delen som går på at deres man gjør en feil, kan denne bli utslagsgivende.

En spiss kan gjøre flere feil uten at det får konsekvenser. Det kommer nye muligheter.

Større press Og jo eldre man blir, jo større press blir det på keeperen, mener Mette Anfindsen.

Christer Anfindsen skal, sammen med mangeårig keepertrener i Mo IL Karl Johan "Kalle" Espenes, lede kursdeltakerne gjennom tre timer med nyttige praktiske øvelser og litt teori.

I hallen hvis dårlig vær - Jeg har leid Herøyhallen i tilfelle dårlig vær og teoritimen blir holdt i et klasserom ved Herøy skole.

En gruppe på 10 - 12 lilleguttspillere fra Herøy skal stille som markører, mens Atle Hansen i Dønna IL og Heidi Nilsen i Herøy IL skal kontakte egne trenere og keepere i forkant, sier Mette Anfindsen videre.

Dønnaværingen Christer Anfindsen spiller nå for Mo IL og har hatt Karl Johan "Kalle" Espenes som keepertrener siden han gikk til Rana-klubben.

To nivå til ett Sammen har de utviklet et kurs tilpasset to ulike nivåer. På kurset i Herøy blir dette slått sammen til en samling.

I forkant av kurset i Herøy fredag 23. mars, skal de besøke Sandnessjøen med en samling torsdag kveld og fredag formiddag.

Kurset i Herøy starter klokken 17.00 og foregår på kunstgressbanen.

Oppmøte er utenfor Herøyhallen. Kurset slutter klokken 20.