"Å møte demografiske forandringer" er tittelen på konferansen, med undertittelen:

Nordisk erfaringsutveksling "Inspirasjon og nordisk erfaringsutveksløing om demografiske utfordringer, arbeidskraftforsørging og regional attraktivitet".

Konferansen er i regi av Nordregio - Nordic Centre for Spatial Development og Nordic Concil of Ministers.

Den demografiske utviklingen kopmmer til å få store konsekvenser for servicenivå, infrastruktur, bosteder og næringsutviklings, leser vi i innbydelsen.

Innflytterprosjektet Stig Neraas fra Herøy kommune skal holde et 20 minutter langt innlegg om innflyttingsprosjektet i Nordland fylke og Herøy kommune.

Utgangspunktet for konferansen i Stjørdal er at mange regioner og kommuner i de nordiske landene står overfor enorme utfordringer når antallet personer i arbeidsfør alder minker og befolkningen blir eldre og mangelen på kompetent arbeidskraft vokser.

Skape forum for utveksling Litt av hensikten med konferansen er å belyse ulike strategier og skape et forum for å utveksle erfaringer.

Konferansen, eller workshopen, samler deltakere fra både Sverige, Finland, Island og Norge.

Ingvil Dahl fra Distriktssenteret  Og på deltakerlista finner vi representanter fra Kommunal- og Regionaldepartementet, fra Nordisk Ministerråd og fra det svenske næringsdepartementet.

For å nevne noen, i tillegg til representanter fra en rekke fylkeskommuner. Ingvil Dahl fra Distriktssenteret deltar også og skal holde innlegg tirsdag.

Initiativ "Initiativ for handtering av demografiske utfordringer" er tittelen på hennes innlegg.

Distriktssenteret er for øvrig en av medarrangørene av denne konferansen.