Holder innlegg på internasjonal konferanse

5_bjoern_oekern
Bjørn Økern fra Brasøy skal holde sluttinnlegget på en internasjonal konferanse om ærfugldun på Vega 3. – 5. september. ”Ærfugldun – historie, biologi, verdiskaping og sirkumpolært samarbeid” er navnet på konferansen.
Og Bjørn Økern, som har lang erfaring fra opphold og mange ekspedisjoner på blant annet Svalbard, skal på konferansen holde et innlegg han har kalt: ”En reise i polare strøk – paradis og is”.
 
Internasjonalt samarbeid
Konferansen starter fredag 3. september med video- og bildevisninger fra Grønland, Færøyene, Island og Norge om ærfugl.
 
Lørdag morgen starter den faglige delen av konferansen med at prosjektleder Bioforsk Nord Tjøtta, Thomas Holm Carlsen, oritenterer om et samarbeidsprosjekt mellom Norge, Island, Færøyene og Grønland om ærfuglen.
 
Ærfuglnæringa på Helgeland
Videre skal historiker (og forfatter av boka om Herøy kommune som er ferdig i 2012) Kåre Hansen ta et historisk tilbakeblikk på ærfuglnæringa på Helgeland.
 
Et kjapt gløtt inn i det innholdsrike programmet forteller ellers at Inga Næss skal holde foredrag om livet ut i øyan og Jens-Kjeld Jensen skal snakke om mulighetene for produksjon av ærfugldun på Færøyene.
 
Søndag fortsetter konferansen med blant annet at Johnny Roger Pedersen fra Norsk Ornitologisk Forening skal holde foredrag med temaet ”Skrekkscenario for sjøfugler: Oljeutslipp”
 
Polarbjørn
”Ærfuglnæringa på Island”, ”Ærfugldun i dunjakker og soveposer” er bare noen av flere temaer som kommer opp på konferansen.
 
Før altså Bjørn Økern til slutt skal holde innlegget ”En liten reise i polare strøk. Paradis og is”.
 
Bjørn Økern driver som mange kanskje vet ”BrasøyGalleriet” i Brasøy sammen med Tone Toft. Her har han sitt eget selskap ”Polarbjørn” hvor han blant annet produserer spesielle telt for opphold i polare områder.
 
Konferansen finner sted på Vega Havhotell.
5_bjoern_oekern
Bjørn Økern fra da han fortalte om boka si "Svalbard 1969" på en kulturkveld på Herøy folkebibliotek for tre år siden.
5_polarbjoern2
Slik ser teltet "Polarbjørn2" ut som selskapet "Polarbjørn" produserer. Her i sitt rette element.

Annonser