Høytidelig og fin skolestart i Herøy

Skolestart i Herøy 23

I dag var det skolestart for alle elever på Herøy skole. I fint høstvær ble dette en fin seanse utenfor Herøyhallen.

Den rørende og fine sangen «Første dag i første klasse» av Hogne Moe runget over høyttaleranlegget før rektor Lars Olav Mogård-Larsen ønsket alle elever velkommen til skolestart. Spesielt ønsket han velkommen til alle elever i 1. klasse og de andre elevene som var ny ved skolen. Han minnet også om at det fremdeles var viktig at man forholdt seg til at koronaviruset ikke helt hadde sluppet taket, og at man derfor fortsatt prøvde å holde litt avstand, vasket seg på hendene og holdt seg hjemme når man var syke.

Larsen informerte om at det kom til å skje en del positive ting på skolen. På barnetrinnet skal det monteres nye lekeapparater med blant nytt klatretårn på seks meter og frisbeegolf. Han orienterte også om at arbeidet med nytt basseng nå skulle starte.

Viktig å si "hei" til hverandre
Ordfører Elbjørg Larsen var også invitert til skolestarten og det satte hun stor pris på. Hun tok til orde for å innføre dette som en ny tradisjon og hadde tatt på seg ordførerkjedet for å synliggjøre at dette var en stor dag.

- For noen av dere er dette en helt spesiell dag som dere nok vil huske for resten av livet. Jeg husker i hvert fall min første skoledag. Det er mye dere har til felles på Herøy skole, men det er en ting jeg vil trekke fram og det er at dere begynner på ei MOT-skole. Dette betyr at alle (jeg også) har forpliktet oss til å arbeide for et skolemiljø der alle er trygge og føler tilhørighet og blir sett. Dette kan vi blant annet gjøre med å si «hei» til hverandre. Det å si hei til noen betyr mye mer enn man tror, sa ordfører Elbjørg før hun fikk alle til å si hei høyt til hverandre, og fortsette med dette i tida framover.

MOT-sangen
Kirsti Iversen og Lise Theimann er skolens MOT-koordinatorer og Kirsti oppfordret også alle til å si hei til hverandre før hun leste et dikt av Trygve Skaug og alle sang MOT-sangen.

Her er diktet av Trygve Skaug:
Hei
er ikke bare hei
det er
jeg ser deg
hei er
en sol du kan klistre rett på himmelen din
enten dagen er stappfull av stygge skyer
eller det finnes en sol der allerede
hei er en hemmelig snarvei
rett forbi den kulda som ingen ser
men som noen får kjenne på litt for ofte

prøv selv
prøv å si hei.

Her er en liten filmsnutt fra skolestarten i Herøy:

Skolestart i Herøy 23
Elevene var oppstilt klassevis sammen med lærerne på kunstgressbanen. Foreldre til ungene i 1. klasse hadde naturligvis også møtt opp til og var nok også spente på hvordan skolestarten ville bli.
Skolestart i Herøy 23
Rektor Lars Olav og ordfører Elbjørg ønsket alle velkommen til det nye skoleåret.
Skolestart i Herøy 23
Kirsti Iversen ønsket velkommen på vegne av MOT.
Skolestart i Herøy 23
Her er elevene på tur til sine klasserom.

Annonser