Høstfest hos Herøy Voksenopplæring

VO_fire_forsyner_seg
Onsdag kveld hadde Herøy Voksenopplæring koselig høstfest i kantina ved sentralskole. Det ble et møte med folk fra blant annet Eritrea, Kenya, Litauen og Uganda.
Det var meningen at elevene fra voksenopplæringa på Dønna skulle være med på høstfesten onsdag kveld, men på grunn av en misforståelse ble det bare herøyelevene som fikk kose seg med kaffe, tea og kaker.
 
Anne Kristin Lenning, lærer på voksenopplæringa i Herøy, forteller til Herøyfjerdingen at voksenopplæringa i Herøy legger opp til jevnlige fellesarrangementer med voksenopplæringa på Dønna.
 
- Vi har blant annet tenkt å ha en felles eksursjon i måneden. Allerede neste fredag drar vi sammen til Petter Dass-museet i Alstahaug, forteller Lenning.
 
Tilstede på høstfesten onsdag kveld var også lærerne for voksenopplæringa på Dønna med rektor Knut Mathisen i spissen.
 
 Fra Herøy voksenopplæring stilte også rektor Lars Olav Mogård Larsen.
 
Voksenopplæringa i Herøy har i dag 15 elever som får opplæring i norsk. Disse kommer fra ulike land.
 
Onsdag kveld var Uganda, Kenya, Litauen representerte i tillegg til at kommunens eneste flyktning (så langt) Roberto Kifle var til stede.
 
Flere av elevene på voksenopplæringa i Herøy hadde tatt med seg typiske matretter fra sine land. Derfor ble det også mye godt å smake på.
 
Til slutt bød elevene på en artig quiz hvor de fikk testet sine lærere.
 
 Og det ble dermed god anledning til å praktisere det norske språket for elevene ved voksenopplæringa.
VO_fire_forsyner_seg
Roberto Kifle fra Eritrea (fra venstre), Samuel Nyalwal fra Kenya, Marius Stonys fra Litauen og Victoria Fiona Nakiwala fra Uganda forsyner seg av kakene.
VO_alle_samlet
Det ble mye godt å smake på under den uhøytidelige høstfesten i voksenopplæringa.

Annonser