Det er fastsatt i opplæringsloven og privatskoleloven at skoleeiere plikter å utarbeide en årlig rapport om tilstanden i opplæringen.  I St.meld.nr 31 (2007-2008) fremgår det at det er viktig at styringsorganene i kommunen har et bevisst og kunnskapsbasert forhold til kvaliteten på grunnopplæringen.  Dette er nødvendig for å følge opp utviklingen av sektoren på en god måte.  

Det framgår av loven at kommunestyret skal drøfte den årlige tilstandsrapporten.

Tilstandsrapporten skal som minimum omtale læringsresultater, frafall og læringsmiljø, men kan bygges ut med annen omtale som skoleeier mener er formålstjenelig ut fra lokale behov.  Det er data fra Skoleporten som hovedsakelig skal benyttes som grunnlag for skoleeiers vurdering av tilstanden, men det følger av St.meld. nr. 31 (2007-2008) at skoleeiere og skoler oppfordres til å føre opp konkrete målsettinger for hva de skal oppnå innenfor de målområder som er satt opp.

Ut fra dette ber derfor Herøy kommune høringsinstansene om å uttale seg om følgende:

- Hvilke emner er det formålstjenelig for Herøy kommune at tilstandsrapporten omhandler - Er kommunens oppsummering og vurdering på barnehage- og skoleområdet tilstrekkelig? - Er kommunens vurderinger av statistikkgrunnlaget forsvarlige? - Hvilke konkrete målsettinger bør kommunen sette seg på barnehage- og skoleområdet? - Hvilke tiltak bør kommunen iverksette for å gi en god utvikling i skole- og barnehagesektoren?

I rapportene er det foreslått å fastsette 10 prinsipper for god barnehage- og skoleutvikling.  Kommunen ønsker innspill og kommentarer på disse.


Høringsuttalelser sendes til kommunen på e-post post@heroy-no.kommune.no. Mer informasjon om høringen, og selve rapporten finner du HER.

Høringsfristen er 12. november 2012.

Følgende høringsinstanser er invitert til å gi uttalelser om rapporten:
Fagforeningene
FAU ved Herøy skole
Foreldreutvalget ved Herøy barnehage
Foreldreutvalget ved Solli barnehage
Herøy skole
Herøy barnehage
Solli barnehage
Utdanningsforbundet
Elevrådet ved Herøy skole
Barne- og ungdomsrådet
Næringsforeningen
RKK ytre Helgeland
PPT ytre Helgeland