Hør Gaspar synge Queen-låt

Gaspar synger Queen-låt

Gaspar Becze (9) har nylig sunget inn låten «Love Of My Life» av Queen i kulturskolens studio. Dette er virkelig imponerende av en den unge utøveren som bare har vært i kulturskolen siden i fjor høst.

Gaspar flyttet til Herøy fra Ungarn sammen med familien i 2015. Han forteller på skikkelig dialekt at han i det siste har vært stor fan av gruppa Queen. Queen er ei gruppe som er kjent for sin meget dyktige vokalist Freddy Mercury og av den grunn er dette musikk som de fleste vegrer seg for å framføre. Gaspar har imidlertid tross sin unge alder valgt låten «Love Of My Life» og sunget den inn i kulturskolens eget studio. Som vanlig er det lærer Reidar Moursund som spiller alle instrumenter og står for produksjonen slik at dette har blitt ei flott innspilling. Ekstra imponerende er det at Gaspar også har lagt på både 2. og 3. stemme et par steder i låten.

- Jeg har tidligere hørt en god del på Michael Jackson og Kiss, men i det siste har det mest vært Queen. Da Queen-filmen Bohemian Rhapsody ble vist i Sandnessjøen reiste vi dit og fikk sett den. Jeg har vært glad i å synge så lenge jeg kan huske og har derfor sunget mange andre sanger tidligere.

- Jeg har øvd rundt en måned på denne låten og synes ikke det har vært spesielt vanskelig. Jeg slet imidlertid litt med å legge på 2. og 3. stemme, men dette klarte jeg å fikse en ettermiddag sammen med Reidar, sier Gaspar.

Reidar Moursund forteller at Gaspar begynte i kulturskolen så sent som høsten 2018.

- Når en tenker på at hver elev i utgangspunktet bare har 20 minutter undervisning i uka er det imponerende at Gaspar har fått dette til så godt. Han har også en fin vibrato i stemmen så det er tydelig at han hørt på originalen. Nå legger ikke jeg vekt på å covre originalen; den hører jeg som regel minst mulig på, så det kan godt hende dette er langt unna. Jeg prøver derimot å få elevene med på å gjøre deres egen versjon av sangene, det er som regel mest interessant, sier Moursund.

På linken nedenfor kan dere høre den flotte innspillingen på Soundcloud.

Gaspar synger Queen-låt
Gaspar Becze (9) har nylig sunget inn låten «Love Of My Life» av Queen i kulturskolens studio.

Annonser