Sangen kommer tidlig i verket, og på dette lydsporet er det komponist Reidar Moursund som spiller alle instrumenter. 

Teksten er skrevet av Helge Stangnes.

Bestillingsverk Det er Herøy kommune som har bestilt musikkverket til jubileumsåret 2012.

"Livslenka" skal oppføres to ganger fredag 29. juni og en gang lørdag 30. juni i Herøy kirke.

Sang inn sist sommer Eva sang forøvrig inn denne sangen sist sommer, da hun var i Herøy på bryllupsreise.

Klikk HER for å høre lydkuttet

Her er ordene Eva synger på utdraget du hører:

”..... Lite ban, der du kvile under natteveng, står to på vakt attmed senga di.

Lite ban, du har alle gode ønska me`. Lite ban, det e` mange som vil hjelpe te` så reisa di kan bli trygg og god på vei mot voksne år. Lite ban, gjenna livet vil du følles av ei omsorg større enn du førstår.”

- Det er en nydelig nattasang. Mot slutten ser jeg for meg at barnet har sovnet og at mor lister seg stilt ut av rommet mens hun nynner de siste tonene.

Kjenne seg igjen Jeg tror de fleste foreldre kjenner seg igjen her. Så er det bare å håpe at ikke gulvet eller døra knirker for mye, sier Eva Gullvåg Aasgaard med et smil.

Hun gleder seg stort til å komme til Herøy og få synge i kirka igjen.

- Egentlig skulle jeg jo vært med på kirkespillet Vaart Daglige Brød da det ble satt opp sist i 2010, men siden datteren min lå syk på sykehuset, måtte jeg melde avbud.

Det var ingen lett avgjørelse, men alle som har barn ville nok gjort det samme. Heldigvis fant prosjektet en kjempebra erstatning i Ragnhild Sjåvik.

Tidligere samarbeid Når man først må ta en så tung beslutning er det en utrolig lettelse når forestillingene likevel kan spilles, sier Eva Gullvåg Aasgaard som har samarbeidet med musikalsk leder Alf Knutsen og komponist Reidar Moursund flere ganger i nettopp kirkespillet ”Vaart Daglige Brød”.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe med Alf og Reidar igjen. De var begge en viktig del av mine første år som sanger, så det er et samarbeid som bygger på mange gode minner og som er ekstra artig å "friske opp", legger Eva til.

Gleder seg Nå gleder hun seg til å få tilsendt resten av materialet til ”Livslenka” og sette i gang med øvingen.

Hun har også jobbet sammen med den mannlige sangeren tidligere, Ståle Ytterli. 

- Det skal bli veldig artig å jobbe med Ståle Ytterli igjen. Han sang sammen med meg på min avsluttende eksamen på Musikkhøgskolen for over 10 år siden, så det er jammen på tide med et felles comeback.

Blir kjempestemning Jeg syns besetningen er super. Det vil heve oppførelsen betraktelig, både "bandet", strykerne og koret kommer til å bidra til ei kjempestemning på høyt nivå, mener Eva Gullvåg Aasgaard som har gjort suksess fra scenen i Tyskland.

- Jeg jobber for tiden freelance og gjør litt andre ting ved siden av. Ekstra artig synes jeg det er å gjøre ”Voice Over-jobber”.

Mer kresen Det er en annen måte å bruke stemmen kreativt på, og jeg får tilbragt mer tidsammen med familien i München.

Det er ikke lenger så attraktivt med altfor mange reisedøgn når man er mamma.

Da vil man gjerne tilbringe mest mulig tid med familien, og blir litt mere kresen med hensyn til hvilke prosjekter man vil gjøre, avslutter Eva.

Du kan lese mer om Eva på hennes hjemmeside.

Her kan du blant annet høre henne synge, gjøre "Voice Over"-jobber og mye annet.