- Dette betyr en ekstra back-up hvis ambulansen skulle være et stykke unna, sier redningsmann i Norsk Luft-transport Thomas N. Dahle videre til Herøyfjerdingen.

Norsk Luft-transport er ene ene av de to operatørselskapene som driver luftambulansen.

Ekstra sikkerhet I går hadde han oppfriskingskurs i førstehjelp med industrivernpersonalet ved Marine Harvest. Det gjorde han i regi av sitt eget firma First Responder Consult.
Til dette kurset hører også bruk av hjertestarter.

Kan bety liv eller død Hjertestarteren som er stasjonert ved Marine Harvest i Herøy kom til bedriften for et par år siden.

- Vi som deltar på kurset er opplært i å bruke den og den kan i verst tenkelige tilfelle bety forskjell på liv eller død, sier industrivernleder Halvard Jakobsen.

Hvert sekund teller - En hjertestarter som en utplassert lokalt betyr at man kan spare tid når det står om liv.

Da teller hvert sekund og det er flott for AMK-sentralen å ha flere ressurser å spille på, legger Tomas N. Dahle til.

Engasjerte deltakere At Marine Harvest har gått til anskaffelse av hjertestarteren skyldes også naturligvis at hjørnesteinsbedriften har langt over 100 ansatte og skal kunne hjelpe i tilfelle noe skulle skje disse.

Det var for øvrig en svært så engasjert gruppe med industrivernpersonale som i går benyttet anledningen til å spørre Thomas N. Dahle om ulike ting knyttet til førstehjelp.