Det er ikke ofte at det feires slike dager i Herøy og dagen ble feiret slik seg hør og bør med taler, kaker og kaffe. Jubilanten sørget også for cognac til kaffen for dem som ville ha. Arild Hansen fra Tenna var også til stede og sørget for flott trekkspillmusikk etter kaffen.

Terje er en av tre gjenlevende i en søskenflokk på syv. Han vokste opp på Æsøya sørvest for Øksningan før han flyttet mer sentralt i 1938. Terje har livnært seg med å drive med fiske, tangskjæring og litt snekring. Han var på fiske sammen med sin far og har også vært på fraktbåt en periode.

Opptatt av helsa
I følge hans onkelbarn Torfinn Andreasen har Terje alltid vært en helsefreak som har opptatt av å leve sunt og spise riktig. Han syklet for å holde seg i trim til han var over 90 og etter at han parkerte sykkelen fikk han seg trimsykkel.

- Terje har også helt klare meninger om hva som er sunt. Han sverger blant annet til bringebærsyltetøy og mener at dette holder han frisk. Han har også nellik og persille i kostholdet sitt. Føler han seg litt uggen tar han også ei kork med cognac, sier Torfinn Andreassen.

Under feiringen hadde han sin søster Alette (91) sammen med seg til bords, i tillegg til øvrig familie og venner. Ordfører Arnt Frode Jensen var også til stede og gjorde stas på 100-åringen. Han overrakte også gratulasjoner fra Hans Majestet Kongen i anledning dagen.

Under sin tale til jubilanten kom enhetsleder Wenche S. Jørgensen inn på alt det Terje har opplevd siden han kom til verden i 1916.

- Dette er virkelig en stor dag som må feires. Du er i dag den eldste personen i Herøy og er kommet i en egen særklasse. Den eldste personen på Helgeland er ei dame fra Leirfjord på 107 år, men vi håper du får mange år sammen med oss slik at du når henne igjen, sa Jørgensen.

Opplevd store omveltninger
Terje har levd gjennom to århundrer og opplevd to verdenskriger, trange kår på 30-tallet og senere oppbyggingen av Norge etter 2. verdenskrig. Det har skjedd enormt store endringer i samfunnet de siste 100 år.

- Du har opplevd at telefonen og strømmen kom inn i husene. Det kom toalett, vaskemaskin, potetopptaker, boremaskin, miksmaster, gressklipper og mye annet. Ja, lista er uendelig lang, sa Wenche før hun fikk forsamlingen til å skåle for jubilanten.