Det er Gerd Sjåvik (leder), Helge Lenning, Brith Jakobsen og Frøydis Falk (sekretær) som utgjør Herøy Bygdebokutvalg og som også står bak utgivelsen av den populære kalenderen.

2008-kalenderen er for øvrig nummer 23 i rekken som presenteres.

Det er et fint stemningsbilde fra Sandvær anno 1980 som preger omslaget tl 2008-kalenderen. Bildet er utlånt av Reidar Johansen i Herøy og båten på bildet tilhørte Rolf Sæther.

De ulike kretsene i Herøy er godt representert i kalenderen. Januarbildet er fra brygga i Gåsvær fra rundt 1955.

Et mindre bilde, også for januar viser butikk, post og fiskemottaket i Skibbåtsvær anno 1960.

Utover i året kommer bilder fra blant annet Sandvær, Sør-Herøy, Tennsundet, Vikerenget, Øksningan og Seløy, for å nevne noe.

Staute karer Og fra Seløy kommer nettopp bildet som ledsages av tittelen "10 staute karer fra Seløy ca. 1911". (se bildet til høyre).

Bildet er tatt like nedenfor fjøset i Bakken, mot Finnhaugen. Dette bildet er utlånt av Einar Johansen, Harstad - som levere stoff til Herøyfjerdingen ved jevne mellomrom.

Kalenderen har ellers med flere skolebilder, og vi tar her med et bilde fra Prestøy skole fra 1961. Datoen 11.12 1961 står skrevet på tavla. Lærer på bildet er Alf Lisø.

Bygdebokutvalget kommer også med en oppfordring til alle om å sende inn bilder med opplysninger, slik at flere kretser kan bli representert i kalenderen.

Bilder kan leveres til: Oppvekst- og kulturetaten, telefon 750 68070 eller til Gerd Sjåvik telefon 750 58381