Etter to tap på rad, hadde Herøy/Dønna håpet å komme seg tilbake på vinnersporet i lørdagens lokaloppgjør mot SIL 2. I stedet endte det med en ny Herøy/Dønna-nedtur.

Om lag 120 tilskuere hadde tatt turen til Herøy stadion og bidro til å skape en fin ramme rundt kampen. De oppmøtte fikk se at det var laget fra østsiden av Alstenfjorden som kom best i gang ute på banen. Kampen var bare 7 minutter gammel da André Aleksandersen utnyttet litt kluss i de bakre rekker hos Herøy/Dønna og satte inn 1-0 for gjestene.

Før kvarteret var spilt slo imidlertid Herøy/Dønna tilbake. Ragnvald Aslesønn Opland ble spilt perfekt igjennom av Espen Lian, før han rundet keeper og trillet ballen i åpent mål til 1-1.

Resten av omgangen inneholdt noen gode sjanser til begge lag, men uten at noen av lagene fikk uttelling. Det kunne også se ut til at Espen Lian ved en anledning ble felt med ulovlige midler inne i motstanderens 16-meter, men spillet ble vinket videre av dagens kampleder, som mente det ikke var nok til å blåse straffe. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

I likhet med første, ble også andre omgang jevnspilt. På et tidspunkt hvor kampen sto og vippet, med sjanser i begge ender av banen, ble SIL 2 tildelt et noe diskutabelt frispark i skummel posisjon. Rutinerte Stian Theting tok godt vare på muligheten, og skrudde ballen over muren og i mål fra om lag 25 meters hold. Dermed kunne gjestene juble for 2-1-ledelse, med en halvtime igjen å spille.

SIL 2 fortsatte å komme til farligheter etter 2-1-skåringen, men Sondre Rønning i Herøy/Dønna-målet hindret flere baklengs med to-tre gode redninger. Samtidig var også hjemmelaget farlig frempå i motsatt ende av banen ved noen anledninger. Herøy/Dønna fikk bl.a. et mål annullert for offside, og rett før slutt fikk Ole Pedersen en alle tiders mulighet til å utligne da han elegant vendte vekk to SIL-spillere og fikk skutt, men avslutningen gikk like utenfor. Like etter lød sluttsignalet, og hjemmelagets spillere måtte slukøret konstatere at gjestene fra Sandnessjøen fikk med seg alle poengene hjem fra en jevn kamp, som kunne ha bekket begge veier.

Herøy/Dønna-trener Espen Lian var naturlig nok skuffet etter kampen: - Jeg er skuffet over både resultatet og prestasjonen, men vi må bare jobbe videre og komme sterkere tilbake i høstsesongen.

Mens SIL 2 kan ta sommerferie som serieledere, blir Herøy/Dønna stående med seks poeng etter fem kamper, og må finne seg i å ligge beskjedent plassert midt på tabellen fram til serien starter på igjen i august.