Etter at Mosjøen B sa nei til opprykk til 4. divisjon ble det etter finlesning av reglementet bestemt at tilbudet skulle gis til det laget som ble nr. 2 på tabellen som var Bossmo & Ytteren.

Bossmo & Ytteren har nå gitt skriftlig svar til Nordland fotballkrets at de ikke tar opprykk, og da er det klart at Herøy/Dønna som får muligheten til fortsette i samme avdeling som i år.

Glad for å muligheten
Trener Dagfinn Ness Andreassen sier til Herøyfjerdingen at han helst hadde sett at laget hadde fått fortsette i 4. divisjon på normal måte, men når først tilbudet kom er han veldig glad for muligheten. Spill i 5. divisjon ville nok ført til at en del av spillerne kanskje ville søkt seg til andre klubber.

Høstsesongen avgjørende
- Etter at laget hadde en tung vårsesong med dårlig treningsoppmøte og dårlige resultater var det en helt annen entusiasme rundt laget i høstsesongen. Mange unge spillere responderte fint på treningene og spilte gode kamper selv om ikke alltid resultatene ble slik vi ønsket, sier Dagfinn.

Forsetter som trener
Dagfinn har sagt ja til å fortsette som trener også neste sesong og han tror beskjeden om fortsatt spill i HeSa vil føre til ekstra treningsiver i tida framover.

- Jeg ser fram til å jobbe videre med treningsgruppa fra i høst og tror at laget vil heve seg i neste sesong. Det kommer også opp flere unge lovende spillere, avslutter Dagfinn.