Den meste hektiske uka i Herøy er i gang, og i morgen tirsdag starter Herøydags-uka.

Jubileums-uke I år gjelder den også som hovedmarkering av Herøy kommunes 150-årsjubileum. Også Herøydagan har jubileum i år, nemlig 40 år!

I helga ble det hengt opp bannere gjennom sentrum av Herøy, med påskriften ”Herøy kommune 150 år 2012”.

Bannere pynter opp Disse skal henge oppe til over sommeren og komme opp igjen påfølgende sommere og minne oss på jubileumsåret 2012.

I morgen klokken 19.00 er det Prøyssen-forestilling i Herøy skoles aula med velkjente Knut Anders Sørum, som vant den norske melodi Grand Prix-finalen i 2004 med ”High”.

Han er også kjent som stemmen i ”Skal vi danse” og han en lang rekke TV-oppdtredener bak seg, blant annet i ”Beat for Beat”.

Livslenka Torsdag er det kulturkveld med blant annet premiere på den nye Herøysangen, skrevet av Hans Inge Fagervik og Reidar Moursund. Ragnhild Stokbakken er solist med kor.

I dag kom Ståle Ytterli, den ene av de to solistene i stykket, til Herøy og senere i ettermiddag kommer kunstnerisk leder Alf Knutsen til Herøy.

Tirsdag er det Eva Aasgaard som kommer heim og onsdag begynner prøvene.

Utdeling av Næringsprisen 2012” og ”Kulturprisen 2012” er også faste innslag på kulturkvelden.

Joddski og Streetlight Fredag tetner det seg skikkelig til med en rekke topp-arrangementer, med musikkverket ”Livslenka” klokken 17.00 og 19.30, mens Joddski går på scenen på Danielholmen klokken 21.00

Da har dønnabandet ”Streetlight” varmet opp publikum. ”Streetlight” skal også spille til dans senere på kvelden på ungdomslokalet på Sør-Herøy.

Wenche Myhre Vi kommer tilbake senere i uka med mer om Herøydagan, men bare minne om at lørdag kveld står Wenche Myhre på scenen i Herøyhallen lørdag kveld.

Vi har mye å glede oss til.

Du finner nettstedet til Herøydagan HER og facebook-siden til "Livslenka" HER.